Expoziţia digitală ”Enescu 360”, evenimente în cadrul Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un concert al cântăreţei feroeze jazz - trip hop Eivør, şi premiere cinematografice şi de teatru alcătuiesc oferta culturală şi de divertisment în acest weekend în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre opţiunile pentru petrecerea timpului liber alături de prieteni sau familie este propusă de Muzeul Naţional ”George Enescu”, găzduit de Palatul Cantacuzino, care invită vizitatorii la prima expoziţie digitală permanentă în Gear VR, ”Enescu 360”. Participanţii pot face un tur virtual în Casa Memorială ”George Enescu” din Liveni, Muzeul Memorial ”George Enescu” din Dorohoi,  Muzeul Naţional ”George Enescu” din Sinaia, dar şi Muzeul Naţional ”George Enescu” din Bucureşti. Pot fi accesate muzeele din exteriorul acestora, pot fi parcurse holurile şi camerele şi este posibilă interacţiunea cu obiectele şi exponatele din colecţiile personale ale compozitorului, unde apar detalii despre artist.

Pentru cinefili, oferta este diversă. Vor putea viziona în premieră, în cinematografele româneşti, începând de vineri, filmul ”Florence/ Florence Foster Jenkins”, regizat Stephen Frears, cu Meryl Streep în rolul principal, căreia i se alătură în distribuţie Hugh Grant, Simon Helberg şi Rebecca Ferguson. Filmul prezintă povestea adevărată a unei moştenitoare americane excentrice, care visează să devină o soprană celebră, deşi îi lipsesc calităţile vocale. Partenerul şi managerul ei, Clair Bayfield, un actor diplomat englez, este singurul care face tot posibilul pentru a o proteja de adevăr şi de ridicol, potrivit cinemagia.ro.

În cinematografele româneşti, va mai rula în premieră thrillerul ”Intrusul/ Shut In”, regizat de Farren Blackburn, cu Naomi Watts şi Jacob Tremblay în distribuţie. Filmul prezintă povestea unei femei psiholog pentru copiicare duce o existenţă solitară într-un orăşel izolat din Anglia rurală şi încearcă să îşi pună viaţa în ordine după pierderea soţului ei. Prizonieră în propria casă din cauza unui viscol violent, femeia este nevoită să facă tot posibilul pentru a salva un copil.

Festival cu filme despre dans

Bucharest International Dance Film Festival deschide seria proiecţiilor de film cu o retrospectivă specială "Fragmente despre sens şi senz", un proiect de cercetare despre viaţa doamnei dansului românesc - Miriam Răducanu, vineri, de la ora 18.00, la Centrul Naţional al Dansului.

Unul dintre cei mai în vogă coregrafi ai momentului, câştigătorul Leului de Aur din cadrul Bienalei de la Veneţia, Chris Haring împărtăşeşte publicului din experienţa metodei sale de lucru. Prezentarea “Strange Body in Artificial Paradise” se concentrează pe descrierea procesului de creaţie bazat pe influenţa reţelelor de socializare asupra omului contemporan şi felul în care acestea au marcat arta sa în ultimii ani. Evenimentul este programat pentru vineri, între orele 19.00 şi 20.00, la Centrul Naţional al Dansului.

În cadrul festivalului, ziua de sâmbătă este dedicată competiţiei oficiale de scurtmetraje şi instalaţii de dans. Din cele peste 1.000 de aplicaţii primite, BIDFF 2016 prezintă o selecţie riguroasă de filme care expun mişcarea ca mediu de reflexie şi atitudine progresivă. Proiecţiile vor avea loc la Universitatea de Muzică din Bucureşti - Studioul Experimental de Operă şi Multimedia.

Iubitorii de teatru au ocazia să vadă primele reprezentaţii ale spectacolului de teatru bazat pe filmul "No Man’s Land" (2001), cu scenariul şi regia semnate de Danis Tanović, câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, adaptat pentru scenă de regizorul Alexander Morfov. Spectacolul, nerecomandat persoanelor sub 16 ani, va fi jucat în premieră la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), în Sala Studio, sâmbătă, de la ora 20.00, şi duminică, de la ora 19.00.

O altă ofertă a weekendului este concertul cântăreţei feroeze jazz - trip hop Eivør, care va concerta, duminică, de la ora 21.00, la Expirat - Halele Carol din Bucureşti. Biletele costă 70 de lei şi pot fi cumpărate din reţeaua Eventim, online, pe eventim.ro, şi de la clubul Expirat-Halele Carol, în seara concertului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.