Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat vineri dimineaţă că baza de date cu identitatea tuturor imigranţilor ilegali din metropola americană nu va fi prezentată fără o ”luptă adevărată” administraţiei prezidenţiale a lui Donald Trump. De asemenea, primarul a precizat că are de gând să şteargă baza de date pentru a nu ajunge în mâinile miliardarului republican, care a promis că va deporta milioane de imigranţi ilegali încă din prima sa zi de mandat la Casa Albă, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Respectiva bază conţine datele personale a peste 850.000 de newyorkezi, care deţin un card municipal de identificare.

Cardul IDNYC a fost introdus anul trecut ca o dovadă gratuită de identificare, care poate să fie obţinută prezentând un număr limitat de documente - ceea ce înseamnă că este uşor accesibil pentru jumătate de milion de newyorkezi, care trăiesc în lipsa unui statut legal de imigranţi.

Datele persoanale ale celor care deţin acest card municipal, inclusiv adresa şi data naşterii, sunt stocate într-o bază criptată, potrivit autorităţilor locale. Aceste informaţii personale ale imigranţilor ilegali nu pot fi prezentate autorităţilor federale în lipsa permisiunii din partea administraţiei municipale de resurse umane.

De asemenea, solicitanţii acestui card municipal nu trebuie să-şi prezinte statutul de imigranţi.

Primarul Bill de Blasio a promis că datele personale ale imigranţilor newyorkezi vor fi protejate în faţa viitoarei administraţii prezidenţiale.

Donald Trump nu a cerut în mod public informaţii despre baza de date newyorkeză, însă declaraţiile sale din timpul campaniei au trezit semne de îngrijorare cu privire la soarta imigranţilor ilegali după venirea miliardarului republican la Casa Albă.

Republicanul a promis în prima parte a campaniei că-i va deporta pe cei 11 milioane de imigranţi ilegali care trăiesc în Statele Unite. De asemenea, acesta a promis că va pune bazele unei unităţi speciale pentru gestionarea deportărilor.

Ulterior, Trump şi-a modificat planul şi a spus că se va concentra mai degrabă pe identificarea şi eliminarea rapidă a imigranţilor ilegali condamnaţi penal.

Preşedintele ales s-a declarat împotriva oricărei forme de graţiere pentru imigranţii ilegali din Statele Unite.

”Trump poate să schimbe nişte legi federale, dar constituţia protejează foarte multe drepturi şi puteri ale autorităţilor locale”, a declarat de Blasio.

Primarul newyorkez i-a asigurat pe imigranţii ilegali că metropola va continua să rămână un sanctuar şi după venirea la putere a lui Donald Trump.

De asemenea, primarul a explicat că va trece o lege care permite distrugerea bazei de date până la sfârşitul anului.

”Nu vom distruge familii. Vom face tot ce putem pentru a rezista unei presiuni”, a declarat de Blasio.

New Yorkul este cunoscut drept un oraş sanctuar, care permite imigranţilor ilegali să evite deportarea. Însă, Trump a ameninţat că va bloca finanţarea de la bugetul federal pentru oraşele americane care pratică o asemenea politici.

Bill de Blasio a declarat că l-ar invita cu bucurie la cină pe Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.