Eric Trump a declarat marţi că tatăl său va recunoaşte o înfrângere în alegeri dacă va fi înfrânt şi dacă rezultatele sunt "legitime şi corecte", relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu, în ziua alegerilor, pentru emisiunea MSNBC Morning Joe, fiul lui Donald Trump a declarat că "tot ceea ce vrem noi este o luptă corectă, nu doar în aceste alegeri, ci în toate alegerile".

Candidatul republican la preşedinţie a avertizat în mai multe rânduri cu privire la o "falsificare a alegerilor", în pofida faptului că nu există probe care să ateste vreo fraudă amplă în sistemul electoral.

"Am văzut state în care câteva mii de voturi pot face diferenţa", a subliniat Eric Trump.

Întrebat insistent în acest sens de MSNBC, el a declarat că tatăl său, "dacă pierde şi este (un rezultat) legitim şi corect şi nu există chestii care să ridice întrebări, da", îşi va recunoaşte înfrângerea.

Donald Trump s-a declarat încrezător marţi, în ziua alegerilor.

Într-un interviu telefonic pentru "Fox and Friends", candidatul republican la preşedinţie a declarat că "vom cîştiga o mulţime de state".

Însă, într-un rar moment de nesiguranţă, el a adăugat "cine ştie ce se întâmplă până la urmă?".

În cazul în care rivala sa democrată Hillary Clinton obţine victoria în alegeri, Trump spune că nu se va uita înapoi în mod pozitiv la candidatura sa la Casa Albă.

"Dacă nu înving, voi considera acest lucru o mare pierdere de timp, energie şi bani", a subliniat el.

Trump a declarat că a cheltuit peste 100 de milioane din banii săi în campanie.

Însă potrivit Comisiei Federală pentru Alegeri, Trump prezintă o sumă cu 30 de milioane mai mare.

Potrivit unor date despre colectarea fondurilor, Trump a cheltuit până în prezent 66 de milioane de dolari.

Pe de altă parte, candidatul democrat la vicepreşedinţie Tim Kaine a declarat că el şi Clinton pot învinge dacă obţin victoria într-unul dintre statele "şah şi mat".

Într-un interviu pentru emisiunea ABC Good Morning America, Kaine a declarat că statele-cheie North Carolina, Pennsylvania, Florida şi Ohio deţin cheia unei victorii a democraţilor.

El a salutat alegerile de marţi drept "o cursă istorică", şi i-a îndemnat pe americani să voteze.

"Democraţia funcţionează întotdeauna mai bine atunci când oamenii participă", a subliniat el.

Kaine a votat marţi în oraşul său natal Richmond, în Virginia.

El şi soţia sa, Anne Holton, au votat imediat după deschiderea urnelor într-un azil pentru pernsionari de lângă locuinţa lor.

Kaine a fost aclamat de susţinători care stăteau la coadă.

După ce a votat el a făcut declaraţii de presă în care i-a îndemnat pe americani să voteze. Dacă va fi ales împreună cu Clinton, vor încerca să unifice ţara, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.