Proiectul de lege privind iniţiativa cetăţenească de redefinire a familiei ca uniunea dintre bărbat şi femeie a fost pus, luni, pe ordinea de zi a plenului, după şedinţa conducerii Senatului, potrivit unor surse parlamentare, această decizie având ca justificare necesitatea ca proiectul să poată fi dezbătut de următorul legislativ, din faza în care a rămas, respectiv cu raportul de admitere, în caz contrar, întreaga procedură urmând a fi reluată de anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a afirmat că proiectul de lege privind iniţiativa cetăţenească privind definirea familiei în Constituţie ca uniune între un bărbat şi o femeie a intrat pe ordinea de zi a şedinţei de plen de luni.

”A intrat, este astăzi pe ordinea de zi”, a spus Chelaru.

Potrivit unor surse parlamentare, punerea proiectului de lege pe ordinea de zi s-a făcut în urma unei analize în conducerea Senatului, din motive procedurale. Astfel, dacă nu era introdusă pe ordinea de zi a plenului, propunerea legislativă nu îşi putea continua traseul legislativ şi după terminarea mandatului actualului Parlament şi era nevoie de reluarea întregului proces, inclusiv analiza în comisii.

”Nu se va vota azi, este pe ultimul punct pe ordinea de zi”, au mai menţionat sursele citate. 

Comisia juridică şi cea de constituţionalitate au adoptat, marţea trecută, cu unanimitate de voturi, un raport de admitere a iniţiativei cetăţeneşti privind modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un bărbat şi o femeie, modificarea legii fundamentale urmând a se face printr-un referendum naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.