Istorici de film, foşti membri ai echipelor cu care a lucrat Alfred Hitchcock şi biograful regizorului iau apărarea cineastului, după ce actriţa Tippi Hedren a povestit că a fost hărţuită şi agresată sexual de acesta în anii 1960, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa Tippi Hedren, muza regizorului Alfred Hitchcock, a scris în cartea de memorii care va fi lansată pe 17 noiembrie că a fost hărţuită şi agresată sexual de celebrul regizor, în anii 1960, în timpul filmărilor pentru peliculele ”Păsările/ The Birds” şi ”Marnie”.

John Russell Taylor, autor al ”Hitch: The Life and Times of Alfred Hitchcock”, spune: ”Într-un fel, nu o acuz pe Hdren, pe care am cunoscut-o la finalul anilor 1970, când am făcut cercetarea pentru cartea mea. Elaborează, cred, amintiri pe care le percepe ca amare, dar, ca prieten al lui Hitchcock, nu-mi place felul în care povestea ei s-a schimbat de-a lungul anilor”. 

Taylor şi colegul său Tony Lee Moral, expert în Hitchcock, autor al ”Hitchcock and the Making of Marnie” şi al ”The Making of Hitchcock’s The Birds”, susţin că cele pretinse de Hedren nu sunt susţinute de cei care au lucrat pentru filmele respective, nici de documentele din arhiva regizorului aflate la Margaret Herrick Library din Los Angeles.

Hedren, mama actriţei Melanie Griffith şi bunica Dakotei Johnson, a povestit cum, în timpul filmărilor pentru ”Păsările”, Hitchcock a condus-o cu limuzina la motelul în care stătea şi a încercat să o sărute în timp ce de faţă erau şi alte persoane.

Taylor afirmă că Virginia Darcy, coafeza lui Hedren, a declarat că toată echipa de filmare a avut grijă de ea, şi că niciunul dintre membrii echipei nu susţine întâmplarea din limuzină.

Doar două dintre capitolele cărţii de memorii a lui Tippi Hedren sunt despre Hitchcock, care a murit în 1980, în timp ce marea parte a volumului vorbeşte despre pasiunea actriţei de a filma cu feline şi despre crearea propriei rezervaţii în apropierea deşertului Mojave.

Un alt moment menţionat de Tippi Hedren în cartea sa face referire la o gală a Photoplay Magazine, din februarie 1964. Hedren susţine că era nevoie de un weekend liber, în timp ce Taylor spune că documentele vremii arată că acest eveniment a avut loc în timpul săptămânii, iar Alfred Hitchcock nu i-a permis actriţei să părăsească platourile de filmare, pentru a nu ieşi din atmosfera creată pentru ”Marnie” şi, mai ales, că nu putea avea loc întârzieri, deoarece Sean Connery, interpretul principal masculin, urma să înceapă curând filmările pentru ”Goldfinger”.

Louise Latham, cea care a jucat-o pe mama lui Marnie, i-a spus lui Lee Moral că îl simpatiza pe Hitchcock: ”Găsesc unele dintre acuzaţii greu de crezut. Ea este o femeie fermecătoare, dar nu cred că Tippi ar fi trebuit să spună toate lucrurile alea despre Hitch... Nu am ştiut că a fost hărţuită pe platouri”.

Taylor l-a întrebat la un moment dat pe Hitchcock despre cearta cu Hedren, iar el a povestit că actriţa a spus ceva ce nimănui nu-i era permis: ”Ei bine, ea a făcut referire la greutatea mea”. Asistenta regizorului, Peggy Robertson, i-a spus apoi biografului că Hedren a ţipat: ”Porc gras. Cine crezi că eşti să îmi spui ce pot sau nu să fac?!”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.