O porţiune dintr-o stradă din staţiunea Eforie, unde se află gara, un hotel dar şi mai multe locuinţe, s-a surpat, din cauza eroziunii solului şi a precipitaţiilor din ultima perioadă, traficul în zonă fiind restricţionat. Primăria cere sprijin autorităţilor, spunând că nu are bani suficienţi pentru remedierea situaţiei, în condiţiile în care există riscul ca întreaga stradă să fie afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Eforie a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că miercuri primarul Robert Nicolae Şerban a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta despre surparea pe o lungime de aproximativ 13 metri a străzii Gării din Eforie Sud. Pe o altă porţiune, de aproximativ 53 de metri, strada este lăsată, existând o diferenţă de nivel faţă de axul drumului de aproximativ 40 de centimetri.      

“Din constatarea la faţa locului a reieşit că această situaţie a fost determinată de eroziunea naturală a solulului în partea de est a Lacului Techirghiol şi precipitaţiilor care au căzut în ultima perioadă. Există riscul ca toată strada să se surpe, făcând astfel imposibilă intervenţia la timp a autovehiculelor de intervenţie (Ambulanţă, Pompieri, Poliţie) la locuinţele riveranilor. În zonă, funcţionează Gara C.F.R. cu personalul auxiliar, Hotelul Argeş aparţinând U.M. 02241, depozitul de materiale şi circa 6-7 imobile locuite”, se arată în comunicat.

FOTO: ISU Dobrogea
FOTO: ISU Dobrogea

Autorităţile locale au decis restricţionarea circulaţiei în zona respectivă a autovehiculelor de peste 3,5 tone, circulaţia desfăşurându-se pe o singură bandă, fiind dispuse măsuri de semnalizare.

De asemenea, în urma alunecării de teren, reprezentanţii Enel au intervenit şi au mutat un stâlp de reţea electrică, iar reprezentanţii RAJA au remediat avaria provocată de această surpare.

FOTO: ISU Dobrogea
FOTO: ISU Dobrogea

Primăria Eforie a informat Apele Române, custodele Lacului Techirghiol, Primăria Techirghiol, dar şi Prefectura Constanţa, Consiliul Judeţean, ISU Dobrogea şi Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral despre situaţia de pe strada Gării.

“Urmare a acestei situaţii trebuie intervenit urgent conform procedurilor legale pentru remedierea situaţiei existente la faţa locului. În Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al oraşului Eforie, la capitolul bugetar 54.02.05, Fondul de rezervă la dispoziţia autorităţii locale, constituit conform prevederilor Legii finanţelor publice locale nr. 273/2006, care poate fi utilizat pentru situaţii de acest fel, este prevăzut la nivelul sumei de 40.000 lei, dar suma nu acoperă cheltuielile necesare pentru remedierea situaţiei de urgenţă prezentată mai sus”, se precizează comunicat.

Din acest motiv, primarul oraşului Eforie solicită instituţiilor abilitate sprijinul financiar pentru remedierea de urgenţă a situaţiei de pe strada Gării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.