Ultima zi în care pot fi depuse liste de candidaţi şi candidaturi independente pentru alegerile parlamentare este joi, 27 octombrie, acestea rămânând definitive în 7 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit calendarului alegerilor parlamentare din 11 decembrie, 27 octombrie este termenul limită pentru ca partidele şi independenţii să îşi depună candidaturile în circumscripţiile electorale din ţară.

Data de 29 octombrie este data până la care birourile electorale de circumscripţie trebuie să decidă asupra admiterii sau respingerii candidaturilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, deciziile putând fi apoi contestate până la 31 octombrie. Toate contestaţiile vor trebui soluţionate de tribunal până în 2 noiembrie, iar declararea eventualelor apeluri la decizia tribunalului trebuie făcută până în 4 noiembrie.

Termenul limită pentru decizia finală privind candidaturile este 6 noiembrie, astfel încât în 7 noiembrie să fie constatată rămânerea definitivă a candidaturilor.

O zi mai târziu, în 8 noiembrie, listele de candidaţi şi candidaturile independente vor fi transmise de către birourile electorale de circumscripţie Biroului Electoral Central.

În 9 noiembrie, prin tragere la sorţi, va fi stabilită ordinea în care vor fi tipărite numele candidaţilor pe buletinele de vot.

O procedură similară a fost urmată în cazul candidaturilor pentru diaspora, dar şi pentru candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale, dar a început în 12 octombrie, acestea rămânând definitive în 23 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.