Ponderas Academic Hospital, parte din reţeaua de sănătate Regina Maria, a fost acreditat ca centru de excelenţă în chirurgia herniilor, de către Surgical Review Corporation din Statele Unite ale Americii, certificarea fiind urmare a unui proces de auditare, atât a spitalului, cât şi a echipei medicale, efectuat de către o echipă de specialişti din SUA. Potrivit medicilor, până la 10 la sută din populaţie este afectată de hernii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noua acreditare a Ponderas Academic Hospital reprezintă o reconfirmare profesională în ceea ce priveşte calitatea serviciilor medicale, a expertizei medicale şi a standardelor extrem de ridicate şi de riguroase pe care le aplicăm în toate spitalele şi clinicile din reţea. Medicina este o ştiinţă, iar validarea calităţii ei se face în primul rând de organisme recunoscute la nivel mondial, prin măsurarea şi verificarea ştiinţifică a rezultatelor”, susţine Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria.

Pe lângă Centrul de Excelenţă în Chirurgia Herniilor (al doilea din Europa şi al cincilea din lume cu acreditare americană SRC), Ponderas Academic Hospital deţine şi singurul centru de excelenţă în chirurgie bariatrică şi metabolică din Europa de Est cu dublă acreditare – americană şi europeană, dar şi acreditările Surgeon of Excellence în Chirurgie Bariatrică si Metabolică şi Surgeon of Excellence în Chirurgia Herniilor, acordate prof. dr. Cătălin Copăescu.

În contextul în care incidenţa acestei patologii este foarte ridicată (până la 10% din populaţia generală şi 20% dintre pacienţii care au suferit intervenţii chirurgicale), existenţa unui centru de excelenţă dedicat acestei patologii a fost o necesitate, iar introducerea tehnicilor laparoscopice pentru soluţionarea herniilor a revoluţionat tratamentul adresat acestei patologii, mai spun reprezentanţii unităţii medicale.

"Dacă în urmă cu peste 20 de ani realizam cu mult entuziasm primele intervenţii chirurgicale de acest tip în România, astăzi mă pot bucura de existenţa unui program dedicat pacienţilor, derulat cu succes în cadrul Centrului de Excelenţă în Chirurgia Herniilor. Echipa medicală din Ponderas Academic Hospital are la dispoziţie cele mai moderne mijloace de diagnostic şi tratament, un bloc operator dotat cu cea mai avansată tehnologie medicală pentru chirurgie laparoscopică, protocoale de monitorizare a pacienţilor operaţi pentru hernii sau eventraţii precum şi condiţii optime pentru a trata pacienţii, similare oricărui spital de referinţă. În plus, în Centrul de training în chirurgie laparoscopică din cadrul spitalului, chirurgii din România şi din străinătate se pregătesc pentru a oferi tratamente de excelenţă pacienţilor lor. Certificarea oferită de SRC Centrului de Excelenţă în Chirurgia Herniilor din Ponderas Academic Hospital validează profesionalismul, pasiunea şi determinarea întregii echipe medicale, această recunoaştere internaţională fiind o onoare pentru noi”, a declarat prof. dr. Cătălin Copăescu, director medical al Ponderas Academic Hospital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.