O organizaţie neguvernamentală care apără drepturile copiilor cu dizabilităţi a depus, vineri, o plângere penală împotriva comitetului de părinţi al clasei a VII-a B de la Şcoala numărul 16 ”I.L. Caragiale” din Piteşti, unde mai mulţi elevi au refuzat să intre la cursuri alături de un coleg cu ADHD, acuzându-i pe părinţi de şantaj şi incitare la ură şi discriminare. La rândul lor, părinţii elevilor au reclamat la Poliţie comportamentul copilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Piteşti au primit, vineri, o plângere de la o organizaţie care apără drepturile copiilor cu dizabilităţi şi care reclamă atitudinea comitetului de părinţi de la şcoala din Piteşti unde elevii au refuzat să intre la ore alături de un coleg care suferă de ADHD.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Antonia Diaconu, a declarat pentru News.ro că sesizarea a fost primită pe e-mail de la Centrul European pentru drepturile copilului cu dizabilităţi, care acuză comitetul de părinţi de comiterea infracţiunilor prevăzute de articolele 207 şi 369 din Codul Penal. Concret, reprezentanţii acestui ONG îi acuză pe părinţii copilului de şantaj şi incitare la ură şi discriminare.

Antonia Diacomu a precizat că în urma primirii sesizării se va urma procedura legală în acest sens.

Pe de altă parte, surse din cadrul şcolii au declarat că şi părinţii au reclamat la Poliţie comportamentul copilului. 

Prefectura Argeş, instituţie care s-a implicat în rezolvarea situaţiei de la Şcoala generală numărul 16 ”I.L. Caragiale” din Piteşti, anunţa, joi, că elevul clasei a VII-a B ai cărui colegi au refuzat săptămâna aceasta să intre la cursuri nu a venit joi la şcoală, fiind scutit medical, până când va fi supus unor evaluări de specialitate, în urma cărora se va stabili dacă el va continua să meargă la şcoală urmând cursurile în învăţământul de masă. 

”Numai după realizarea acestor investigaţii medicale, coroborate cu rezultatele evaluărilor psihologice, specialiştii vor putea stabili dacă elevul îşi va putea continua studiile în învăţământul de masă sau se va apela la o altă formă de învăţământ, respectiv învăţământul special sau învăţământul la domiciliu. Toate aceste decizii vor fi luate împreună cu părinţii elevului”, se arăta într-un comunicat dat publicităţii, joi, de Prefectura Argeş.

În contextul în care elevul suferind de ADHD nu s-a mai prezentat la şcoală fiind scutit medical până la realizarea evaluărilor medicale şi psihologice, colegii săi au revenit, joi, la cursuri, după trei zile de protest.

Cu o zi în urmă, conducerea şcolii preciza că elevii care nu au intrat la ore vor primi absenţe. Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la un număr de zece absenţe elevului îi este scăzută nota la purtare cu un punct, iar la 40 de absenţe este exmatriculat. Până la ora actuală, nu a fost luată vreo decizie în privinţa posibilităţii scăderii notelor la purtare a elevilor care au refuzat să intre la ore.

Elevii clasei a VII-a B de la Şcoala generală numărul 16 Piteşti au refuzat, săptămâna aceasta, să intre la cursuri alături de unul dintre colegi, diagnosticat cu ADHD. Copiii au rămas pe holul şcolii, purtând pancarte cu mesaje precum ”Vreau să fiu în siguranţă”, ”Vreau respect”, ”Vreau să fiu protejat” şi ”Vreau să mi se respecte drepturile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.