Nouă persoane au fost transportate la spital, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unei explozii produse într-un apartament dintr-un bloc din centrul municipiului Bistriţa, aproximativ o sută de locatari din cele 40 de apartamente ale imobilului fiind evacuaţi şi ulterior fiind cazaţi la rude sau într-un adăpost pus la dispoziţie de primărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Ioan Budurlean, a declarat pentru News.ro că explozia a avut loc la miezul nopţii, într-un apartament de la etajul al treilea al unui bloc din centrul municipiului Bistriţa.

În urma deflagraţiei, nouă persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD, iar ulterior unul dintre răniţi - un tânăr de 24 de ani care locuia în apartamentul în care a avut loc explozia - a fost transferat la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Capitală. Celelalte opt persoane rănite sunt în afara oricărui pericol.

Aproximativ o sută de persoane din cele 40 de apartamente ale blocului au fost evacuate, iar temporar au fost cazate la rude sau la prieteni sau într-un adăpost pus la dispoziţie de primărie.

Specialiştii de la Inspecţia de Stat în Construcţii urmează să stabilească dacă a fost afectată structura de rezistenţă a blocului şi dacă oamenii se pot întoarce să locuiască în continuare în imobil. Blocul are cinci etaje şi două scări cu câte 20 de apartamente.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că printre răniţi ar exista şi un copil. El a precizat că tânărul transportat în Capitală are arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, iar un alt rănit care a rămas internat la spitalul din Bistriţa are arsuri pe 10% din corp.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.