Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că va lua parte miercuri la o întâlnire în aşa-numitul format ”Normandia”, alături de liderii Germaniei, Franţei şi Rusiei, pentru a purta discuţii cu privire la implementarea acordului de la Minsk şi ostilităţile continue dintre forţele guvernamentale şi rebelii pro-ruşi din estul Ucrainei. Întâlnirea în formatul ”Normandia” va avea loc la Berlin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 9.600 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimii doi ani în luptele dintre armata ucraineană şi rebelii pro-ruşi din regiunea Donbas. Ostilităţile au continuat, în ciuda semnării unui armistiţiu la începutul anului trecut la Minsk.

Poroşenko a acceptat o nouă serie de discuţii în urma unei convorbiri telefonice cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele francez Francois Hollande.

”Liderii statelor au fost de acord să participe la o întâlnire în formatul Normandia la Berlin în data de 19 octombrie, pentru a pune presiune pe partea rusă în vederea implementării pachetului de securitate acceptat la Minsk”, se arată într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al executivului german a declarat că liderii se vor întâlni miercuri seara la Berlin. Întâlnirea are loc la mai bine de un an după ultima discuţie în aşa-numitul format ”Normandia”.

Acordul de la Minsk a fost negociat de Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa în februarie 2015, tocmai pentru a pune capăt luptelor din estul Ucrainei. Însă, armistiţiul nu a fost încă implementat complet de către părţile beligerante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.