Agenţia de Presă News.ro, în parteneriat cu NN România, organizează marţi, 18 octombrie, începând cu ora 09.00, la Hotel Intercontinental, sala Rondă, conferinţa cu tema ”PENSIILE PRIVATE. Ştiu românii cum să-şi asigure o bătrâneţe liniştită?“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valentin Ionescu - Secretar de Stat în Ministerul Muncii, Ileana Ciutan - Preşedinte Casa Naţională de Pensii, Ion Giurescu - Vicepreşedinte ASF, Raluca Ţintoiu – CEO NN Pensii şi preşedinte al Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat din România (APAPR), Vasile Gheţău - Director Centrul de Cercetări Demografice, Academia Română, Ileana Horvath - Director, Direcţia Supraveghere şi Control Pensii Private, ASF; Adrian Codîrlaşu - Preşedinte CFA România, Diana Coroabă - Partener Consultanţă Fiscală PwC Romania; Ludwik Sobolewski - Director General, Bursa de Valori Bucureşti; Călin Rangu - Director, Direcţia Protecţia Consumatorului din cadrul ASF, Prof. Univ. Dr. Dan Armeanu - Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, Academia de Studii Economice Bucureşti, Florin Godean - Country manager Adecco sunt speakerii invitaţi de Agenţia de presă News.ro la o dezbatere privind educaţia financiară în România şi soluţiile de economisire şi investiţii pe care le au la îndemână cei care doresc să economisească pe termen lung, pentru pensie.

Situaţia financiară reprezintă un aspect foarte important în viaţa fiecăruia dintre noi, deoarece banii ne ajută nu numai să trăim, ci ne oferă şi accesul la împliniri din cele mai diverse şi, pe termen lung, ne ajută să asigurăm un trai decent la bătrâneţe. Dobândirea unei educaţii financiare solide şi informarea permanent asupra oportunităţilor existente reprezintă un pas important în vederea atingerii unei situaţii financiare mai bune.

În zilele noastre sunt numeroase modalităţi de gestionare şi creştere a veniturilor pentru pensie. Cu cât o persoană începe să economisească mai devreme, cu atât efortul necesar pentru a strânge o anumită sumă la vârsta pensionării se reduce substanţial. În ţările din Vest există de multă vreme cultura economisirii pentru bătrâneţe, iar fondurile de pensii sunt jucători importanţi pe piaţă. În plus, tinerii sunt informaţi de către angajator, încă de la primul salariu, despre necesitatea sau măcar posibilitatea începerii economisirii într-un fond de pensii private.

Bătrâneţea nu se întâmplă peste noapte. Nici planul de economii pentru pensie. Ştiu românii să-şi asigure o bătrâneţe liniştită?

Sistemul de pensii private trebuie privit nu ca o alternativă, ci complementar celui de stat, care este supus constrângerilor bugetare şi asaltului pensiilor speciale.

Cât a contribuit un român cu salariul mediu pe economie în cei 9 ani de la lansarea sistemului actual de pensii? şi ce sume acumulate are în cont?, sunt întrebări la care se va răspunde la această conferinţă.

”Pensia este un subiect la care e necesar să începem să ne gândim cât mai devreme, încă de la primul loc de muncă. Bătrâneţea nu se întâmplă peste noapte, la fel nici veniturile care să ne asigure un trai mai bun la pensie. Astfel, în planificarea viitorului financiar, fiecare moment în plus contează, iar educaţia financiară şi dezvoltarea unei culturi de economisire pe termen lung în România pot contribui semnificativ la responsabilizarea şi implicarea mai mare a românilor în asigurarea unei pensii decente”, a declarat Raluca Ţintoiu, CEO NN Pensii şi preşedintele Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat din România (APAPR).

 

Astfel, în cadrul conferinţei ”PENSIILE PRIVATE. Ştiu românii cum să-şi asigure o bătrâneţe liniştită?“ vom discuta despre situaţia actuală a sistemului de pensii şi despre strategiile de impulsionare a industriei pe termen lung, dar şi despre impactul şi beneficiile educaţiei financiare asupra economisirii pentru pensie.

Participarea la eveniment este gratuită în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe detalii accesaţi pagina evenimentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.