Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) reglementează, printr-o propunere de modificare a unei hotărâri de guvern, situaţia prescrierilor în cazul nefuncţionării sistemului informatic al cardului de sănătate, după cea mai gravă avarie, care a durat 72 de ore, astfel că preşedintele CNAS va putea modifica perioada în care furnizorii de servicii vor putea lucra în sistem offline, în funcţie de gravitatea defecţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În situaţia producerii unor întreruperi în funcţionarea Platformei Informatice din Asigurările de Sănătate (PIAS), constatate şi comunicate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate prin publicare pe site-ul propriu, serviciile medicale şi dispozitivele medicale se acordă în regim offline, potrivit noului proiect legislativ.
 
O altă modificare prevede ca furnizorii de medicamente să elibereze în sistem offline medicamentele din prescripţiile medicale online şi offline. În aceste situaţii, medicamentele prescrise nu se eliberează fracţionat, arată proiectul CNAS de modificare a contractului-cadru privind acordarea serviciilor medicale 2016-2017.
 
Serviciile medicale/medicamentele/dispozitivele medicale acordate/ eliberate offline la care se înregistrează erori în utilizarea cardului de asigurări sociale de sănătate în perioada de întrerupere a sistemului naţional al cardului de asigurări sociale de sănătate nu se invalidează în cazul înregistrării unor astfel de erori, potrivit proiectului pus în dezbatere publică.
 
O altă măsură cuprinsă în proiect prevede ca preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să emită un ordin pentru ziua/zilele în care sunt constatate întreruperi în funcţionarea PIAS.
 
Ordinul cuprinde condiţiile de transmitere în PIAS a serviciilor acordate offline şi/sau condiţiile de validare a acestora în cazul imposibilităţii de a utiliza online sistemul naţional al cardului de asigurări sociale de sănătate ca urmare a întreruperii în funcţionarea acestuia, şi se publică pe pagina web a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la adresa www.cnas.ro, se mai arată în proiect.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.