Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, după participarea la întâlnirea strategică ELI-NP pentru dezvoltarea conceptului ”Laser Valley-Land of Lights”, că oraşul Măgurele are nevoie de o conectare cu aeroportul Otopeni şi cu centrul Capitalei, afirmând, totodată, că investiţiile de acolo pot genera o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual şi până la 6-7 mii de locuri de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Există deja un studiu arhitectural, de urbanism, pentru dezvoltarea zonei, avem şi un studiu al potenţialului de dezvoltare economică şi socială. Obiectivul este ca în câteva luni, am înţeles că până la mijlocul lui decembrie, am putea avea un proiect de guvernanţă al acestui proiect de dezvoltare teritorilă”, a afirmat Dacian Cioloş.
 
Premierul a fost întrebat despre infrastructura de la Măgurele, el afirmând că este nevoie de o conectare a oraşului cu aeroportul şi cu centrul Capitalei.
 
”Şi Ministerul Transporturilor e implicat, împreună cu CJ Ilfov, cu Primăria Municipiului Bucureşti. Pentru că Măgurele este la sudul Bucureştiului, este nevoie de o conectare şi cu aeroportul şi cu centrul oraşului. Chiar şi lucrările care se fac la Centura Bucureştiului vor asigura legătura dintre sudul şi nordul Bucureştiului, deci conectivitate şi acolo. În acest studiu care a fost făcut, e şi partea de infrastructură necesară dintre Măgurele şi Bucureşti”, a arătat Cioloş.
 
Totodată, Cioloş a afirmat că investiţiile de la Măgurele pot genera o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual şi până la 6-7 mii de locuri de muncă.
 
”E nevoie de un concept de guvernanţă care să includă mai multe instituţii, pentru că, până acum, lumea s-a concentrat pe partea ştiinţifică, pe construcţia acestei facilităţi care va construi laserul, componenta gamma. Acum, de fapt de prin primăvară, ne-am dat seama că o să ne trezim că avem laserul gata şi nu-l putem valorifica la întregul lui potenţial. De asta s-a început dezvoltarea acestui concept care acum progresează. Dincolo de instituţiile guvernamentale sau de cercetare, să motivăm, să incităm şi să implicăm autorităţile publice locale, dar şi mediul de afaceri. Investiţiile de acolo, care pot genera o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual, ar putea genera până la 6-7 mii de locuri de muncă, locuri de muncă cu o valoare adăugată ridicată, pentru că va fi vorba de cercetători, de ingineri, de experţi care vor lucra în aceste domenii”, a adăugat prim-ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.