Elton John îşi va lansa cartea de memorii despre viaţa sa ”nebună”, aşa cum o descrie muzicianul, care va fi publicată în 2019, la editura Henry Holt & Company, a informat The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartea urmăreşte cariera expansivă şi viaţa personală, într-un proces pe care el însuşi l-a descris ”catartic”. ”Nu sunt o persoană nostalgică”, a spus Elton John. ”Sunt adesea acuzat că abia aştept noua apariţie sau proiect. Sunt surprins să găsesc cât de catartic este procesul de a scrie memoriile. Prinvind în urmă, realizez ce viaţă nebună am trăit. Am crescut într-o perioadă de schimbări extraordinare în lumea noastră, şi am avut bucuria de a lucra cu atât de mulţi oameni apropiaţi. Viaţa mea a fost ca o cursă cu montagne russe şi continuă. Sper că şi cititorii să se bucure de cursă”, a adăugat el. 

Volumul va fi scris împreună cu jurnalistul Alexis Pedritis şi va fi prima şi singura autobiografie oficială a muzicianului de 69 de ani, care a lansat cel de-al 33 lea album anul acesta. De-a lungul carierei sale, Elton John a vândut peste 300 de milioane de discuri. 

”Elton John este o figură pop extraordinară a cărei celebritate transcende muzica sa”, a spus Stephen Rubin, preşedintele şi editorul de la Henry Holt & Company. ”Cu singuranţă îi ştim versurile tuturor cântecelor, dar îl iubim la fel de mult şi pentru acţiunile lui caritabile, pentru cercul lui mare de prieteni, inclusiv feţe regale, pentru carisma, simţul lui pentru stil şi umor”, a mai spus editorul. 

Un film despre viaţa muzicianului britanic a fost anunţat în 2013, cu Tom Hardy în rolul cântăreţului, însă producţia nu a început. 

Elton John este cântăreţ, compozitor şi pianist britanic, care, într-o carieră impresionantă de peste cinci decenii, a câştigat cinci premii Grammy, un premiu Tony, un premiu Oscar şi un Glob de Aur. Albumele sale s-au vândut în peste 450 de milioane de copii pe plan mondial.

Începând cu anii 1980, s-a implicat intens în lupta împotriva SIDA, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în 1994, şi a primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, în 1998.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.