Autorităţile moldove au reţinut şi expulzat un colonel rus, acuzat că a luptat de partea separatiştilor transnistrieni în războiul din 1992 împotriva Republicii Moldova. Rusul Radislav Sabirov a luptat la începutul anilor '90 în cadrul forţelor speciale ”Dnestr” şi ”Delta” ale KGB-ului din Transnistria, iar acum este membru al trupelor de reacţie rapidă ”Sobr” din Republica Tatarstan, situată la circa 800 de kilometri est de Moscova, transmite deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, colonelul rus reţinut şi expulzat de autorităţile moldovene a fost decorat de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, pentru participarea la războiul de pe Nistru.

Liderul separatist transnistrian a precizat că Radislav Sabirov a ajuns într-o vizită privată la Tiraspol şi a luat parte la festivităţile dedicate zilei oraşului Bender.

Sabirov a intrat joi pe teritoriul Republicii Moldova, iar vineri a fost decorat de către Evgheni Şevciuk.

”Constatăm cu regret că practica vicioasă de a pune presiune asupra părţii transnistriene prin limitarea intrării cetăţenilor ruşi pe teritoriul transnistrian a luat un caracter sistemativ. Trebuie să menţionăm că asemenea acţiuni contravin spiritului de comunicare interstatal şi sunt îndreptate cu cinism deosebit împotriva cetăţenilor Federaţiei Ruse”, se arată într-un comunicat al ministerului de Externe din Transnistria.

De asemenea, diplomaţii transnistrieni au ameninţat că expulzarea colonelui rus va avea consecinţe negative asupra dialogului dintre Tiraspol şi Chişinău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.