Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să publice stenogramele discuţiilor recente pe care şeful statului le-a avut cu procurorul general şi cu procurorul-şef al DNA, Tăriceanu susţinând că opinia publică are dreptul să cunoască adevărul integral în ce priveşte intervenţiile pe care preşedintele le-ar fi făcut pe lângă Augustin Lazăr şi în legătură cu acuzaţiile de plagiat la adresa Codruţei Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cerem publicarea stenogramelor discuţiilor purtate de preşedintele României cu cei doi responsabili din Ministerul Public, deoarece credem că declaraţiile  date publicităţii până în prezent de preşedinele Iohannis, de procurorul-general şi de procurorul-şef al DNA pe temele amintite sunt insuficiente. Opinia publică are dreptul să cunoască întregul adevăr”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta susţine că DNA a devenit un instrument în slujba intereselor politice ale lui Klaus Iohannis. ”DNA este instrumentul instituţional care iniţiază la comandă politică compromiterea adversarilor preşedintelui, indiferent dacă aceştia sunt sau nu vinovaţi. DNA a devenit actorul politic principal al campaniei electorale (are toate atuurile să devină oricând partid). DNA are în acelaşi timp şi prerogativele de anchetator, dar un anchetator aflat deasupra legii, pentru că aplică sau nu aplică legea pe bază de criterii discreţionare şi comenzi politice”, susţine copreşedintele ALDE.

El a anunţat că, în cazul în care ALDE va avea o pondere suficientă în viitorul Parlament, va identifica situaţiile în care a fost încălcată independenţa sistemului judiciar. ”Vom căuta şi vom dezvălui adevărul cu privire la cazuri concrete, când mersul normal al justiţiei a fost deturnat în favoarea unor interese personale sau de grup. Aceasta va contribui la restabilirea unei reale independenţe a justiţiei faţă de factorul politic”, a mai afirmat Tăriceanu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.