Preşedintele Barack Obama a semnat o lege care prevede că toaletele pentru bărbaţi din clădirile publice din Statele Unite vor trebui să fie echipate cu facilităţi pentru bebeluşi, precum mese pentru schimbarea scutecelor acestora, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât toaletele pentru femei, cât şi cele pentru bărbaţi vor trebui să aibă de acum înainte de un loc ”potrivit şi sigur din punct de vedere fizic şi sanitar” în care părinţii pot să schimbe scutecele bebeluşilor.

Legea, cunoscută sub numele ”Bathrooms Accessible in Every Situation (BABIES)”, a fost propusă în aprilie de David N. Cicilline, membru în Congresul american.

”Clădirile federale sunt plătite din banii contribuabililor. Este important să ne asigurăm că ele sunt cât mai deschise, mai accesibile şi mai prietenoase cu întreaga familie”, a declarat politicianul american.

Potrivit acestei legi, spaţiile publice trebuie să devină ”mai accesibile pentru mamele şi taţii care muncesc”, pe întreg teritoriul american.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.