O fostă hală de textile din Complexul Industria Bumbacului din Bucureşti va fi transformată în stand de design, artă şi gastronomie, de luni până duminică, la cea de-a doua ediţie a festivalului Creative Est, eveniment dedicat industriilor creatoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În fosta hală de textile din Complexul Industria Bumbacului vor fi amenajate 50 de standuri de design, artă şi gastronomie, transmit organizatorii.

O serie de dezbateri, conferinţe şi ateliere vor fi organizate la Arcub Gabroveni, UNARTE şi Universitatea de Arhitectură ”Ion Mincu”.

Specialişti din Nantes, Kiev, Belgrad şi Tartu şi designeri, artişti şi artizani locali vor lua parte la mai multe workshopuri, conferinţe şi dezbateri publice inedite ce se adresează celor care lucrează sau îşi doresc o carieră în artă, design, tehnologie, gastronomie, modă şi dezvoltare urbană. 

Creative Est propune şi o serie de evenimente dedicate celor interesaţi de afaceri în domeniul gastronomiei artizanale locale, o piaţă care s-a dezvoltat în ultimii ani în România. 

Biletele la workshopurile din cadrul festivalului costă 25 de lei şi pot fi achiziţionate prin eventbook.ro.

Conferinţa centrală Creative Est 2016, denumită ”A city shaped by Creative Industries”, va avea loc vineri, la Arcub Gabroveni, şi propune un maraton de prezentări despre comunităţile de antreprenori capabili să schimbe oraşul prin proiecte de impact. Printre cei invitaţi se numără Boris Meggiorin (Franţa), director de dezvoltare al clusterului de industrii creative Quarter de la Creation din Nantes, Anja Arandjelovic (Serbia), manager cultural şi co-fondator al hubului Mikser House, Egbert Ruhl (Germania), responsabil de regenararea urbană a portului din Hamburg. Biletele costă 30 de Euro şi pot fi achizţionate prin eventbook.ro.

ChristineOnTheClouds, Brânduşa Atena Ungureanu, Madam Mitza, Contemporia, Nerv, Unicat, Rod Cărtureşti, Designer, Cresc, Berero, Woodish, Mesteshukar, Stencilit - sunt doar câteva dintre numele designerilor şi artizanilor care vor expune pe 15 şi 16 octombrie la Hala de la Industria Bumbacului în cadrul Market-ului Creative Est.

Ziua de duminică este dedicată familiilor şi va cuprinde ateliere de caligrafie, ştiinţă, morărit sau antrenamente de imaginaţie. Bucătării urbane şi legume şi fructe de la producători locali vor fi prezentate în afara halei, unde accesul este gratuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.