Salvamontiştii şi jandarmii din Gorj au intervenit, sâmbătă, pentru recuperarea a trei turişti străini aflaţi într-un microbuz care a rămas blocat pe Transalpina, din cauza vântului puternic şi a zăpezii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turiştii au sunat la Salvamont şi au anunţat că nu mai pot continua drumul, din cauză că microbuzul în care se aflau a rămas blocat pe Transalpina, în condiţiile în care în zonă este viscol. 

Două echipaje ale Serviciului de Drumuri Naţionale Târgu Jiu au intervenit, alături de salvamontişti şi jandarmi, pentru a-i ajuta pe turişti să ajungă în staţiunea Rânca

"Două echipaje cu lamă şi materiale antiderapante au intervenit până la microbuzul blocat din cauza vântului care bate în rafală cu 100km/h şi troieneşte zăpada venită de pe versanţi. S-a intervenit cu ajutorul jandarmilor şi salvamontiştilor iar turiştii au fost duşi în staţiunea Rânca", a declarat Ion Tudor, directorul Serviciului de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Circulaţia rutieră pe drumul naţional 67C (Transalpina), este restricţionată între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului pentru autovehiculele neechipate corespunzător pentru condiţii de iarnă, din cauza zăpezii şi a vântului puternic, anunţa, sâmbătă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Compania preciza că restricţiile au fost impuse ca urmare a condiţiilor meteorologice.

În zonă, stratul de zăpadă atinge 2-3 centimetri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.