Direcţia de Sănătate Publică Dolj a decis suspendarea activităţii a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma unui control făcut în această săptămână, după ce mai mulţi pacienţi au fost depistaţi că sunt infectaţi cu bacteria Clostridium Difficile. Managerul SJU spune însă că nu are unde să îi trimită pe pacienţi, care sunt "cazuri grave".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform raportului întocmit de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţa Craiova ar trebui să suspende activitatea secţiilor de Neurologie, Endocrinologie şi Diabet.

"Au ajuns la concluzia că sunt prea mulţi pacienţi pe metru pătrat. Că pe procesul-verbal din iulie am avut încărcare bacteriană, dar noi am mai făcut dezinfecţii", a declarat Bogdan Fănuţa, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Acesta susţine că şi în urmă cu trei luni situaţia era asemănătoare.

"La Diabet erau circa 40 de bolnavi pe 34 paturi, iar la Neurologie 24 pe 15 paturi. Dar asta este situaţia şi pe asta ne-au dat autorizaţie acum trei luni. Ar trebui să suspend activitatea secţiilor de tot, dar ce fac cu pacienţii? Nu mai facem internări, am anunţat şi Ministerul Sănătăţii, dar pacienţii rămân. Sunt cazuri grave, nu avem unde să îi trimitem. Niciun spital din Oltenia nu îi poate primi", a mai subliniat Bogan Fănuţă.

Cu o zi în urmă, managerul SJU Craiova declara că situaţia de la Secţia de Neurologie a spitalului, unde mai mulţi pacienţi au fost infectaţi cu bacteria Clostridium difficile, este critică, iar problemele sunt de 15 ani şi că au fost făcute de mai multe ori demersuri la Ministerul Sănătăţii privind mutarea acestei secţii.

El susţinea că nu este vorba despre o infecţie nosocomială, întrucât bacteria clostridium difficile există în organismul uman.

Pacienţii infectaţi cu clostridium difficile sunt în continuare internaţi la SJU Craiova.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu, declara, miercuri, pentru News.ro că marţi instituţia a fost sesizată de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova că la secţia de neurologie a fost descoperită bacteria clostridium difficile.

În saloanele de la secţia de la neurologie a SJU Craiova sunt 15 paturi.

Activitatea în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă Craiova a fost suspendată în 20 august,  în urma unui control al DSP Dolj care a descoperit prezenţa a patru bacterii în unitatea sanitară. 

”La controlul microbiologic al suprafeţelor şi aeromicroflorei s-au înregistrat probe neconforme prin numărul de germeni peste limita admisă şi prezenţa de: Stafilococ aureus, Klebsiella, Pseudomonas Aeruginosa, E. Coli”, declara atunci Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

SJU Craiova are două secţii ATI, iar cea în care au fost descoperite bacteriile a fost închisă timp de 11 zile, pacienţii fiind mutaţi cu un etaj mai sus. 

DSP Dolj a făcut verificări la Spitalul din Craiova în urma unei sesizări primite de la rudele unei paciente cu handicap sever care a murit în unitatea medicală.

În urma verificărilor făcute de DSP Dolj, un medic şi o asistentă care lucrează la secţia ATI şi care sunt responsabili cu respectarea planului de igienizare au fost sancţionaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.