Povestea unui punk-rocker transsexual, “Hedwig and the Angry Inch - The Missing Half“, transpusă pe scenă şi nerecomandată minorilor, va avea două reprezentaţii la Point Art Hub din Bucureşti, pe 14 şi 29 octombrie, de la ora 20.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iris Spiridon semnează regia spectacolului. Adaptarea muzicală şi reorchestrarea aparţin lui Ştefan Mustaţă şi lui Alexandru Pop, după scenariul de musical-rock semnat de John Cameron Mitchell. În rolurile principale vor juca Istvan Teglas şi Răzvan Krem Alexe. Muzica live va fi asigurată de Ştefan Mustaţă, Alexandru Pop şi Adrian Cotoară. 

Povestea spectacolului se concentrează pe viaţa unui punk-rocker transsexual, care este în turneu cu trupa sa “The Angry Inch“ cu intenţia de a-şi lansa primul album. Când formaţia ajunge în Bucureşti, lucrurile scapă de sub control, iar concertul care urma să aibă loc se transformă într-un spectacol deschis în care Hedwig decide să împartă cu publicul adevărata poveste a vieţii lui şi a fostului său iubit care i-a furat toate cântecele.

“Hedwig and The Angry Inch - The Missing Half” este unul dintre cele mai controversate spectacole musical punk-rock care s-au făcut vreodată, creat de John Cameron Mitchell şi Stephen Trask în 1998. Spectacolul prezintă o formulă nouă a privitorului care introduce într-un stil intim şi intens conceptul de stand up tragedy.

"Hedwig a devenit în timp un cult, mulţi oameni identificându-se de-a lungul timpului cu povestea lui. Povestea sa nu are un mesaj social, ci este o metaforă.


Actorul care îl joacă pe Hedwig interpretează un transsexual, dar nu unul care şi-a dorit acestă transformare. Nu este un manifest pentru persoanele de acest gen. Este vorba doar despre un basm care poate fi interpretat în multe feluri, nu o luptă pentru un anumit tip de sexualitate. Mesajul său este mai degrabă unul deschis, acela că lumea în care trăim nu este perfectă şi trebuie sensibilizată în faţa tuturor felurilor de iubire", a spus regizoarea Iris Spiridon. 

Spectacolul, care se va juca la Point Art Hub, din strada General Eremia Grigorescu 10, nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 18 ani, durata fiind de o oră jumătate, fără pauză. Bilete se găsesc pe eventbook.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.