Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru a fost verificat de CNSAS în 2007, la cererea Asociaţiei Civic Media, decizia, publicată şi pe site-ul Universităţii Bucureşti, fiind că acesta "nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia nr. 2175/07.08.2007 a fost emisă de CNSAS, la sesizarea "Civic Media" din data de 23.06.2006.

Conform deciziei, "SRI a predat dosarul Fond Reţea nr. R 79832, perioada 1980 - 1986, întocmit pe numele domnului Dumitru Mircea".

"Dosarul nu conţine elemente de colaborare ale titularului cu poliţia politică comunistă", se arată în decizie.

SIE a comunicat că"nu au fost identificate dosare sau documente întocmite de fostele organe de Securitate pe numele domnului Dumitru Mircea", iar SIA a răspuns că "nu deţine informaţii, dosare, documente întocmite pe numele domnului Dumitru Mircea pentru stabilirea calităţii de agent sau colaborator al poliţiei politice comuniste, precum şi că acesta nu a fost ofiţer al fostei Direcţii a IV-a din cadrul Departamentului Securităţii Statului".

Hotărârea CNSAS a fost luată "pe baza materialului probator avut la dispoziţie până la data de 7.08.2007".

CITEŞTE DECIZIA CNSAS

Decizia putea fi contestată în termen de 15 zile de la data comunicării, ceea ce, conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Educaţiei, nu s-a întâmplat.

FOTO: Inquam Photos / Ovidiu Micsik
FOTO: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a semnat un angajament cu Securitatea, pe când era student la Filosofie, în anul 1980, primind numele de cod "Negulescu“, scrie Adevărul. Ministrul Educaţiei a respins categoric acuzaţiile că ar fi fost colaborator al Securităţii, declarând că a fost verificat de CNSAS, în urmă cu mai mulţi ani, iar verdictul a fost că nu a colaborat şi nu a făcut poliţie politică. Reprezentanţii CNSAS au confirmat marţi pentru News.ro că au loc verificări ale miniştrilor Cabinetului Cioloş.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a respins categoric acuzaţiile că ar fi fost colaborator al Securităţii, declarând, la Realitatea TV, că a fost verificat de CNSAS, în urmă cu mai mulţi ani, iar verdictul a fost că nu a colaborat şi nu a făcut poliţie politică.

"Nu am făcut poliţie politică şi nu am colaborat cu Securitatea. Am şi  o adeverinţă eliberată de CNSAS cu mai mulţi ani în urmă, atunci când eu la universitate am fost prorector şi rector şi eram obligat de procedurile noastre să obţin această adeverinţă din partea CNSAS", a declarat Mircea Dumitru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.