Deputatul Sebastian Ghiţă a afirmat, duminică, la B1 TV, că membrii comisiei care trebuia să analizeze dacă teza de doctorat a Codruţei Kovesi constituie un plagiat nu au verificat cu adevărat lucrarea, iar Kovesi a văzut un draft al raportului, pe care ar fi făcut corecturi şi adnotări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nicăieri nu scrie că a fost verificată teza de doctorat a doamnei Kovesi. Experţii au refuzat să scrie «am analizat teza doamnei Kovesi» (...) Doamna minte că teza i-a fost verificată”, a declarat Sebastian Ghiţă referindu-se la raportul Comisiei de Etică prin care actualul procuror-şef al DNA a fost absolvită de acuzaţia de plagiat.

Ghiţă a sugerat apoi că fostul premier Victor Ponta ar avea probe legate de falsificarea raportului comisiei tehnice care s-a pronunţat asupra tezei de doctorat a Codruţei Kovesi. 

”S-ar putea să vedeţi că şi domnul Ponta are dovezi cu ce s-a întâmplat atunci cu plagiatul doamnei Kovesi (...) Nu doar eu am fost implicat acolo. Dacă Ponta are notiţe cu scrisul de mână al doamnei Kovesi în care modifică din concluziile raportului tehnic, ce facem? Dacă Parchetul General verifică şi află exact cum s-au obţinut semnăturile din ţară de la experţi, vi s-ar părea concluzia Parchetului o dovadă?”, a spus deputatul.

Ulterior, Ghiţă a precizat că un draft al comisiei tehnice a ajuns la Codruţa Kovesi, iar aceasta ar fi scris de mână câteva din obiecţiile pe care le avea faţă de concluziile raportului. ”Scrie acolo: «Concluzia asta nu e bună, fraza asta este proastă, aici trebuie modificat...» E tăiat un cuvânt şi scris un altul şi e un scris de mână”.

Sebastian Ghiţă susţine că a văzut documentul pe care Kovesi ar fi făcut adnotările de mână. ”Tăia nişte cuvinte şi scria ceva deasupra. I s-a prezentat un draft al raportului”, a afirmat omul de afaceri.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

"Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a făcut publice, vineri, într-o emisiune la Europa FM, documentele depuse în 2012 la Comisia Naţională de Etică, în baza cărora Consiliul Naţional de Etică a stabilit că lucrarea sa de doctorat nu este rezultatul unui plagiat.

Pe parcursul a aproape 250 de pagini care au fost depuse în 2012 la Comisia Naţională de Etică, Laura Codruţa Kovesi explică, între altele, că publicase în calitate de magistrat o serie de articole în reviste de specialitate şi în mai multe cărţi, atât în calitate de autor, cât şi de coautor. Acestea fuseseră publicate sub numele de familie “Lascu” până când actuala procuroare-şefă a DNA s-a căsătorit şi şi-a schimbat numele în Kovesi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.