Jurnalistul de poveste, istorii pe muzică, actorie pentru cititori, conferinţele de parenting pentru lectură sunt doar câteva dintre cele 120 de activităţi de la Festivalul de lectură pentru copii Narativ, care continuă şi duminică, la Şcoala Centrală din strada Icoanei 3-5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participarea este gratuită, pe baza înscrierii pe site-ul narativ.ro sau la numărul de telefon 031 821 0260. Festivalul s-a deschis de o săptămână, iar pentru cel de-al doilea weekend peste 1.200 de persoane şi-au rezervat un loc.

Potrivit Eurobarometrului, doar 51% dintre români citesc cărţi şi doar 17% din populaţie a vizitat o bibliotecă publică.

Festivalul de lectură pentru copii Narativ cuprinde ateliere interactive şi conferinţe realizate de specialişti în educaţia nonformală şi psihologia copilului, cu scopul de a creşte interesul celor mici pentru lectură şi de a-i familiariza pe părinţi şi profesori cu tehnici moderne de a-i face pe copii să citească din plăcere.

“Semnalele primite sunt promiţătoare. Avem familii care se vor întoarce în cel de al doilea weekend de festival şi mulţumirile lor continuă de la terminarea primelor ateliere, ceea ce pentru noi este o  confirmare că am găsit o reţetă potrivită de a-i atrage spre lectură”, a spus preşedinta Asociaţiei Curtea Veche, Iren Arsene Máté.

Yaris, un participant de 10 ani al Festivalului, povesteşte plin de entuziasm experienţa lui: "Am venit anul trecut la Narativ pentru că am vrut să văd despre ce este vorba şi mi-au plăcut profesorii, felul în care interacţionau cu copiii şi că am învăţat şi am făcut lucruri pe care nu poţi să le faci tot timpul, cum ar fi Teatrul de Umbre. Anul acesta am venit pentru că vreau să repet experienţa. Mi-ar plăcea să ţină mai mult. Le-aş spune şi altor copii să vină pentru că nu ştiu cui să nu-i placă aici”. 

În primul weekend de Narativ au participat preşcolari din mediul urban, dar şi copii din mediul rural. Astfel, cei mici au desenat, au inventat poveşti care mai de care mai interesante, au compus muzică, au făcut teatru, în timp ce părinţii şi profesorii au ascultat conferinţele experţilor în educaţie şi parenting  Oana Moraru şi Gaspár György.

 Atelierele pornesc de la marile opere literare, precum “Odiseea” (bandă desenată), “Mituri greceşti” (teatru de umbre), “Robinson Crusoe” (ilustraţie creativă), “Alice în Ţara Minunilor” (teatru pentru cititori), “Peter Pan” (actorie pentru cititori).

A doua ediţie a festivalului de lectură Narativ este dedicată copiilor cu vârste între 3 şi 14 ani. 

Proiectul, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, este destinat în principal copiilor care, alături de Nara şi Tiv, ghizii aventuroşi ai festivalului, vor păşi pe Tărâmul de Nicăieri, vor traversa Ţara Minunilor şi vor ajunge în centrul Pământului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.