Ringo Starr l-a invitat pe cântăreţul şi compozitorul Fonseca, un superstar al muzicii columbiene, să participe la înregistrarea unui nou imn al păcii, pe care fostul membru al trupei The Beatles l-a compus în onoarea tratatului de pace din Columbia, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei internaţionale, Fonseca a avut la dispoziţie o singură zi pentru a compune şi a înregistra versurile pentru o versiune în spaniolă a piesei ”Now the Time Has Come” a cântăreţului Ringo Starr. 

Single-ul este disponibil spre descărcare de pe internet începând de vineri, 30 septembrie.

”A fost foarte interesant”, a declarat Fonseca pentru The Associated Press. ”Mai întâi, să fiu invitat de Ringo Starr a fost o mare surpriză, iar apoi să văd că şi el doreşte să se alăture procesului de pace din Columbia, printr-un cântec despre speranţă. Pentru mine, în calitate de columbian şi de muzician, a fost un privilegiu”, a adăugat el.

Fonseca, recompensat cu Latin Grammy, a înregistrat versurile în studiourile din reşedinţa lui, în doar două ore, şi le-a trimis apoi lui Bruce Sugar, producătorul lui Ringo Starr, care este coautor al noului single, considerat un imn dedicat păcii.

”Am vorbit cu Bruce la telefon şi mi-a spus că le-a plăcut foarte mult ce le-am trimis”, a adăugat Fonseca.

Ringo Starr şi Bruce Sugar au compus iniţial acest cântec pentru Ziua Internaţională a Păcii, marcată de ONU pe 21 septembrie, însă recentul acord de pace din Columbia i-a determinat să regândească întreaga piesă. Tratatul de pace a pus capăt unui conflict armat ce a durat cinci decenii în Columbia. Un referendum referitor la acest tratat va avea loc vineri.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.