Vodafone, al doilea jucător pe piaţa românească a telefoniei mobile, a încheiat un parteneriat cu Netflix pentru a furniza seriale şi filme pe platformă pentru clienţii care au internet prin serviciului 4G Plus, au anunţat reprezentanţii celor două companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul va fi disponibil din 3 octombrie clienţilor care au cel puţin un abonament RED 19, care include contul 4gtvplus.

"Avem multe parteneriate, iar acesta este unul important. Calitatea reţelei este importantă pentru noi. Clienţii noştri pot avea o experienţă bună. Va fi uşor pentru clienţii Vodafone să accesezee serialele de pe Netflix", a declarat Chris Whitely, director de dezvoltarea în regiunea EMEA pentru Netflix.

Vodafone, a spus că ales acest parteneriat deoarece tendinţa clienţilor este de a consuma tot mai mult conţinut video pe telefoanele lor.

În 2016, 63% dintre români deţin un smartphone, iar 53% din internetul folosit pe telefon este folosit pentru a vizualiza clipuri video.

Utilizatorii Vodafone petrec lunar 28 milioane de ore pe site-uri de socializare, 23 milioane de ore pe web browsing şi 21 milioane de ore pentru a vizualiza clipuri. Potrivit Vodafone, 86% dintre abonaţii companiei se uită cel puţin o data pe săptămâna la un video.

"Circa 79% din clienţii Vodafone din România folosesc mai multe device-uri, iar76% preferă conţinut recomandat. Şi 77% dintre ei preferă personalizarea conţinutului", a spus directorul general al Vodafone România, Ravinder Takkar.

Netflix este disponibil în acest moment în peste 190 de ţări, având peste 83 de milioane de abonaţi şi servind zilnic peste 125 de milioane de ore de filme şi seriale. Contul Netflix poate fi accesat de abonaţii Vodafone.

În prezent, clienţii Vodafone din România au acces la servicii 4G în 3.500 de localităţi şi au acoperire 100% în cele mai mari 100 de oraşe.

Veniturile din servicii de comunicaţii ale Vodafone România au atins 173,9 milioane euro în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2016, în creştere cu 4,2% faţă de perioada similară a anului precedent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.