Elena Udrea a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, unde a fost audiată ca martor în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal, că legea trebuie modificată pentru a nu mai exista ilegalităţi în privinţa finanţării partidelor, ea adăugând că ”teoretic, oricine care în campanie încasa sume neînregistrate putea să le ducă şi acasă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Udrea a părăsit sediul DNA Ploieşti după aproximativ o oră şi jumătate de audieri, ea spunând că a dat o declaraţie ca martor în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Întrebată dacă la PDL se practica numirea unor oameni în funcţii importante contra unor sume de bani, Udrea a răspuns: ”Nu cunosc aşa ceva, ştiu că numirile se făceau cum se fac la toate partidele: pe recomandare politică”.

Ea a adăugat că nu are exemple de politicieni numiţi în funcţii care să fi fost nevoiţi să contribuie cu bani.

”Eu cred că sunt unul dintre oamenii politici care a spus foarte multe lucruri despre cum se finanţează un partid în campanie. Toate partidele se finanţează la fel şi am spus-o public. Nu am avut nimic altceva de spus decât ce am spus public. Iarăşi, cred că soluţia nu este să cercetăm pe unul sau pe altul cum s-a finanţat o campanie, ci să o reglăm la nivelul legislativ şi lucrurile să nu se mai întâmple de aici înainte. Finanţările partidelor au devenit ilegale în parte pentru că în campanie aveai o sumă limitată pe care aveai voie să o cheltui. Şi atunci, pentru a nu depăşi acea sumă, fiecare partid făcea şi plăţi neînregistrate. De aici a venit toată ilegalitatea finanţării partidelor”, a spus Udrea.

Întrebată dacă are informaţii potrivit cărora în perioada menţionată de procurori Gheorghe Ştefan sau Vasile Blaga să fi adus la PDL sume considerabile de bani, Udrea a răspuns: ”În afară de ce a spus Gheorghe Ştefan în mod public prin declaraţia din dosarul Microsoft, altceva nu cunosc”.

De asemenea, întrebată dacă crede că este posibil ca Blaga să fi luat bani în nume personal aşa cum susţin procurorii DNA, Udrea a răspuns: ”Nu cunosc dacă Blaga a făcut aşa ceva, însă, teoretic, oricine care în campanie încasa sume neînregistrate putea să le ducă şi acasă. Teoretic. Şi, din câte ştiu, era şi o acuzaţie la PSD că unul dintre candidaţi a luat bani şi i-a dus acasă”.

Elena Udrea a ajuns în jurul orei 13.15 la sediul DNA Ploieşti, pentru a da declaraţii ca martor în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

La intrare, Udrea a spus, întrebată dacă o surprinde punerea sub acuzare a lui Blaga, că este ”neaşteptată, având în vedere că până acum nu l-a întrebat nimeni nimic”.

Vasile Blaga a fost citat, miercuri, la sediul DNA Ploieşti, iar la ieşire el a declarat că a fost pus sub control judiciar.

DNA anunţă că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

Ulterior, Vasile Blaga a anunţat că în urma acuzaţiilor care i s-au adus miercuri de către DNA îşi depune demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac”, a declarat Vasile Blaga. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.