Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a transmis, miercuri, că partidul pierde un stâlp al construcţiei sale, prin demisia lui Vasile Blaga şi că, în perioada următoare, vor fi luate toate deciziile necesare în urma acestui eveniment nedorit, arătând că ”PNL este, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de prim-ministrul Dacian Cioloş, o forţă care îşi doreşte schimbarea în bine şi până la capăt a României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regret situaţia deloc confortabilă în care se află colegul şi prietenul nostru, domnul co-preşedinte Vasile Blaga, şi am totală încredere în prezumţia de nevinovăţie. Aşa cum am procedat în toate situaţiile, nu voi face niciun comentariu pe fond, despre dosare şi anchete, deoarece nu aceasta este menirea unui om politic şi a unui lider de partid”, a transmis Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL precizează că, în privinţa implicaţiilor politice, ”Partidul Naţional Liberal pierde un stâlp al construcţiei sale, în urma acestei demisii”.

”În acelaşi timp, demisia co-preşedintelui PNL este un exemplu de onoare şi consecvenţă, care arată, încă o dată, diferenţa majoră dintre partidul nostru şi toţi ceilalţi. Diferenţa este că, deşi prezumţia de nevinovăţie este aceeaşi pentru toată lumea, doar câţiva au demnitate şi respect faţă de partidele pe care le reprezintă şi faţă de electorat. Partidul Naţional Liberal demonstrează, încă o dată, că pentru noi reforma nu este doar un discurs, ci şi un mod de a face politică, de la ultimul înscris în partid, până la liderii acestuia. Vom merge în continuare pe acest drum, din dorinţa de a reprezenta o alternativă morală şi de bună credinţă, în faţa unor politicieni care sunt gata să-şi sacrifice şi ţara, pentru a fugi de responsabilităţile legale”, spune Gorghiu. 

Alina Gorghiu anunţă că partidul va lua, în perioada următoare, toate deciziile necesare, în urma acestui eveniment nedorit, prin consultare şi cu încredere în forţa fiecărui membru al partidului”. 

”Partidul Naţional Liberal reprezintă o singură entitate, care nu îşi mai împarte demult membrii în funcţie de fosta apartenenţă politică. Este un mare merit al co-preşedintelui PNL, alături de care am străbătut, în ultimii doi ani, de câteva ori, fiecare organizaţie din ţară a partidului, pentru a transmite mesajul nostru comun de unitate şi reformă. Toate eforturile şi gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum spre alegerile din decembrie”, apreciază Alina Gorghiu. 

Copreşedintele PNL transmite în finalul comunicatului oficial că ”PNL este, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de prim-ministrul Dacian Cioloş, o forţă care îşi doreşte schimbarea în bine şi până la capăt a României”.

”Avem datoria să câştigăm aceste alegeri, nu doar pentru că este un obiectiv normal de partid, ci, în primul rând, pentru a nu lăsa România pe mâna unui cartel politic, care urmăreşte doar obiective revanşarde şi retrograde”, mai afirmă Alina Gorghiu. 

Vasile Blaga a anunţat, miercuri, că în urma acuzaţiilor care i s-au adus miercuri de către DNA îşi depune demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac”, spune Vasile Blaga. 

El precizează că, având în vedere aceste aspecte, va acţiona în consecinţă.

”Îmi depun demisia din funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, transmite Vasile Blaga. 

DNA a anunţat, miercuri, că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.