Zeci de persoane, între care actori şi personalităţi din lumea muzicii, şi-au luat rămas bun de la Ioan Gyuri Pascu, miercuri, la capela cimitirului Bellu din Bucureşti, unde a fost depus trupul neînsufleţit al artistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La slujba care a durat aproximativ o oră au participat familia, prietenii şi foştii colegi din grupul Divertis. Trupul neînsufleţit al lui Ioan Gyuri Pascu a părăsit cimitirul Bellu la ora 13.00, în aplauzele celor prezenţi. Înmormântarea va avea loc vineri, la ora 12.00, la cimitirul din oraşul Agnita.

Cei veniţi să îi aducă un ultim omagiu artistului au aprins candele şi lumânări şi au lăsat mesaje de adio şi coroane de flori.

”Acum şi aici, iubirea e trează... nu te lăsa!”, a scris unul dintre apropiaţi. ”Ce liberi am fi, dacă am şti”, ”E doar lumină. Ai fost, eşti şi vei rămâne pentru mine lumină, adevăr şi iubire. Mergi cu bine, prieten drag!” şi ”Universul să-ţi îndrepte sufletul către infinitul căruia îi aparţine... de acum” sunt câteva dintre mesajele scrise pe panoul amplasat în capelă.

Printre cei care au trimis coroane de flori s-au numărat instituţiile Radio România, UNITER şi Ministerul Culturii, dar şi prieteni apropiaţi.

Actorul şi muzicianul Ioan Guyri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în reşedinţa sa din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator.

Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, jazz, blues şi reggae.

A fondat mai multe formaţii de succes în anii '90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi a fost un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu. A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele.

Ioan Gyuri Pascu a colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 şi Pro TV. A contribuit ca jurnalist sportiv şi comentator de sport şi a scris mai multe cărţi de spiritualitate şi pentru copii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.