Ambasada Rusiei la Bucureşti anunţă "o contribuţie financiară modestă" pentru recuperarea de către statul român a sculpturii "Cuminţenia Pământului". Anunţul a fost făcut pe Facebook, unde ambasada a postat şi un videoclip în care se spune că "armata rusă şi armata română au luptat împreună, în Primul Război Mondial, pentru independenţa României", iar în al Doilea Război Mondial "armata sovietică şi armata română au luptat împreună pentru independenţa Europei".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului naţional cultural al ţării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuşi Cuminţenia Pământului. Ambasada se alătură acţiunii şi aduce o contribuţie financiară modestă la fondul comun creat în acest scop", anunţă Ambasada Rusiei la Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

Conform chitanţei postate în facsimil, donaţia Ambasadei Rusiei este de 100 de euro.

Ambasada a postat, alături de mesajul în care anunţă donaţia pentru Cuminţenia Pământului, şi un videoclip în care se spune că "armata rusă şi armata română au luptat împreună, în Primul Război Mondial, pentru independenţa României", iar în al Doilea Război Mondial "armata sovietică şi armata română au luptat împreună pentru independenţa Europei".

"Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori în platoul de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă. Primul Război Mondial - armata rusă şi armata română luptă împreună pentru independenţa României. Al Doilea Război Mondial - armata sovietică şi armata română luptă împreună pentru independenţa Europei. Industrializarea României - România se reconstruieşte economic şi social cu sprijinul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată. Ambasada Federaţiei Ruse în România donează pentru Cuminţenia Pământului. România trebuie să îşi recupereze valorile, copiii trebuie să înveţe istoria adevărată", este mesajul videoclipului postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei.

Videoclipul vine după ce agentia Papaya Advertising a realizat, în luna august, un spot pentru campania "Cuminţenia Pământului", în care se face referire la tezaurul României şi în care apar şi Stalin şi soldaţi ai Armatei Roşii. Spotul este  intitulat "Ultimul tren".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.