O fată a fost scoasă în viaţă dintre dărâmăturile unui imobil care s-a surpat, la Alep, în urma unui bombardament în care a fost ucisă întreaga familie a copilului, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare video surprinde operaţiunea de salvare, vineri, a lui Rawan Alowsh, în vârstă de cinci ani.

Fata, care nu se putea mişca, plânge în timp ce un salvator îndepărtează moloz şi pământ şi o trage de părul strâns în coadă afară dintre dărâmături în cartierul Bab al Nairab.

Echipa de salvare a reuşit până la urmă să îndepărteze suficient moloz de deasupra corpului copilului rănit, pentru a-l elibera dintre dărâmături, după care trimit fata, plină de sânge şi praf, să primească îngrijiri medicale.

Fata avea trei surori şi un frate, ucişi toţi în atacul aerian. Tatăl lor, Mohammad Alowsh, în vârstă de 28 de ani, şi mama lor, Kefaeh, în vârstă de 30 de ani, au fost de asemenea ucişi în atac.

Tragedia a avut loc în contextul în care zone din Alep aflate sub controlul rebelilor au fost bombardate intensiv vineri, pentru a doua zi consecutiv, după ce Guvernul sirian a anunţat joi o importantă ofensivă.

Un escadron de cinci avioane a survolat vineri dimineaţa estul oraşului, pe care l-a bombardat în valuri, potrivit lui Ammar al Selmo, şeful Căştilor Albe.

Au fost avioane ruse, a acuzat el. "Ceea ce se întâmplă acum este o anihilare", a denunţat Ammar al Selmo.

Peste 40 de clădiri au fost distruse în aceste bombardamente, a declarat el.

O sursă militară siriană a anunţat că este vorba despre o operaţiune "cuprinzătoare", care a inclus o ofensivă la sol, şi a adăugat că atacurile artileriei ar putea continua "o vreme".

Surse au declarat pentru Sky News că cinci zone din Alep au fost atacate joi seara, la câteva zile după prăbuşirea unui armistiţiu de o săptămână.

Asupra oraşului au fost largate, de asemenea, bombe incendiare.

Aproximativ 250.000 de oameni sunt asediaţi de trupe guvernamentale la Alep, iar estul oraşului se află sub controlul rebelilor din 2012.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a negat că sunt bombardaţi civili în oraş şi a acuzat Occidentul de dezastru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.