Cutremurul produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova. Imagini surprinse de camerele de supraveghere care au înregistrat trepidaţiile seismului au fost deja postate pe reţelele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O cameră de supraveghere a Poliţiei Locale Bucureşti,  montată în apropiere de Centrul Vechi, a surprins seismul de 5,3 grade. 

Potrivit unei alte înregistrări, apărute pe Youtube, seismul a durat aproximativ 40 de secunde.

INFP a revizuit magnitudinea seismului produs în Vrancea la 5,3; a existat şi o replică de 2,7, la ora 2.48

Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP) a revizuit magnitudinea cutremurului produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în Vrancea de la 5,6 la 5,3 şi totodată a modificat adâncimea la care acesta a avut loc de la 112,3 kilometri, la 91,6. O replică a seismului, de 2,7 pe Richter, s-a produs tot în zona Vrancea, la ora 2.48.

INFP a modificat magnitudinea cutremurului care s-a produs la ora 2.11, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la 5,6, la 5,3.

În acelaşi timp, specialiştii INFP au revizuit şi adâncimea la care a avut loc seismul, de la 112,3 kilometri, la 90,6.

Potrivit INFP, o replică a seismului, de 2,7 pe Richter, s-a produs la ora 2,48, tot în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 76 de kilometri.

Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.

Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova, dar şi în  Kiev, Vidin şi Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.