O proiecţie a spectacolului ”Livada de vişini”, după Anton Pavlovici Cehov, în regia lui Alexandru Lustig, va avea loc pe 23 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Atelier a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, a anunţat UNITER.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din distribuţia spectacolului fac parte Valeria Seciu, în rolul Liubovei Ranevskaia, Marian Râlea, care îl întruchipează pe Gaev, Ion Besoiu este Firs, iar Dan Aştilean este Lopahin.

”Livada de vişini” este unul din cele mai puternice şi mai ”vizitate” texte dramatice scrise şi imaginate pe scenă vreodată, de la premiera sa din 1904 şi până în prezent.

Printre producţiile de teatru TV, ultima ”Livadă...” cehoviană îi aparţine regizorului Cornel Todea, o montare din 1975, cu Gina Patrichi, Fory Etterle şi George Constantin, într-o atmosferă creată de accentele muzicale ale lui Johnny Răducanu, decorurile lui Florin Gabrea şi costumele Doinei Levintza.

”«Livada de vişini» este călătoria lui Ranevskaia prin anotimpurile propriei existenţe, în căutarea unui paradis pierdut. Pentru mine, ca regizor, e o călătorie magică în compania unor actori uriaşi, în căutarea unui dramaturg genial - Cehov. Realizarea spectacolului în formă cinematografică, la TVR, naşte speranţa că această călătorie artistică nu se va încheia niciodată”, a spus Alexandru Lustig. 

La cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 21 - 30 octombrie, vor fi invitate patru producţii străine. Între cele 40 de spectacole selecţionate ale ediţiei se numără piese regizate de Silviu Purcărete, Radu Afrim şi Gigi Căciuleanu, precum ”Iulius Cezar”, ”Între noi e totul bine”, respectiv ”l'Om DAdA”. 

Proiectul aparţine Teatrului Naţional de Televiziune şi este coprodus de TVR şi Fundaţia Teatru Contemporan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.