Fostul portar al echipei naţionale şi al Universităţii Craiova Silviu Lung a fost condamnat definitiv, joi, la un an şi patru luni închisoare cu suspendare de către magistraţii Curţii de Apel Craiova pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, după ce a provocat un accident rutier în care o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Completul de judecată care a analizat recursul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a respins solicitarea acestora, menţinând pedeapsa în dosarul fostului portar al Craiovei Maxima, şi anume un an şi patru luni închisoare cu suspendare, dată de către  magistraţii Judecătoriei Craiova în 22 martie 2016.

De asemenea, Silviu Lung are un termen de încercare pentru o perioadă de trei ani şi patru luni. Totodată, SC Asigurare - Reasigurare ASTRA SA prin lichidator judiciar KPMG Reastructuring SRL a solicitat reducerea cuantumului despăgubirilor pe care trebuie să le acorde familiei victimei, dar şi celor două persoane rănite în accidentul din anul 2014.

În 8 ianuarie 2014, Silviu Lung se îndrepta spre Craiova, aflându-se la volanul unui autoturism Mercedes. Pe DE 79, în apropiere de localitatea Radovan, din cauzal vitezei excesive, Silviu Lung a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal de o maşină Renault Clio, la volanul căreia se afla Constantin Dan Niţu.

În urma impactului, Niţu a decedat, iar cei doi copii ai acestuia, Andrei (15 ani) şi Andreea (17 ani), au fost răniţi. Silviu Lung s-a ales şi el cu răni ce au necesitat internarea acestuia în spital, iar fostul fotbalist a părăsit, câteva ore mai târziu, unitatea medicală fără a avea acordul medicilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.