Filosoful Mihai Şora a povestit, pe Facebook, despre fratele său Teodor, care a murit la vârsta de şase luni, de gripă spaniolă, sugerând că, dacă ar fi fost vaccinat, destinul său ar fi fost altul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut un frate mai mare, Teodor, născut în 1915. Toată copilăria am trăit-o sub aura lui, devenită instanţă formativă. De fiecare dată când făceam câte o năzbâtie, mama îmi spunea: «Todoraş nu ar fi făcut aşa ceva». Todoraş a murit la şase luni, de gripă spaniolă. Dacă ar fi fost vaccinat…”, a scris, joi, filosoful şi eseistul Mihai Şora.

Trei copii cu vârsta sub un an au murit şi alţi 675 au fost diagnosticaţi cu rujeolă în 23 de judeţe, în primele opt luni ale anului, a anunţat, miercuri, Ministerul Sănătăţii, precizând că anul trecut au fost doar şapte cazuri confirmate de rujeolă şi niciun deces.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, România se confruntă în acest an cu o epidemie de rujeolă, pe fondul refuzului vaccinării copiilor, cazurile de rujeolă crescând de zeci de ori într-un an din cauza campaniilor împortiva vaccinării, în condiţiile în care, în ultimii doi ani, în România nu au existat probleme majore la aprovizionarea cu vaccinul ROR.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu, a declarat, joi, că aproximativ 380.000 de doze de vaccine ROR sunt disponibile, suficiente pentru toţi copiii care trebuie vaccinaţi, iar părinţii trebuie să îi ducă pe copii la medicii de familie pentru imunizare împotriva rujeolei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.