Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a susţinut luni seara, că autorităţile au toate motivele pentru a crede că exploziile, care au zguduit în timpul weekend-ului Manhattan şi New Jersey, reprezintă acte de terorism. De asemenea, acesta le-a cerut newyorkezilor să rămână vigilenţi faţă de ce se întâmplă în jurul lor şi să informeze imediat autorităţile dacă aud vreo discuţie suspectă sau descoperă vreo ameninţare la adresa securităţii metropolei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bill de Blasio a explicat, într-o declaraţie, că deşi a fost capturat principalul suspect în ceea ce priveşte exploziile din weekend, poliţiştii newyorkezi îşi vor menţine o prezenţă sporită în următoarele zile pentru a preveni orice ameninţare. În acest sens, vor fi desfăşurate echipe canine şi vor fi controlate bagajele persoanelor care folosesc staţiile aglomerate de transport public din metropolă.

Reprezentanţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au precizat că lucrează pentru a înţelege reţeaua de care s-a folosit suspectul Ahmad Khan Rahami în orchestrarea exploziilor, precum şi modul în care acesta a fost radicalizat deşi nu era pe lista persoanelor suspectate de terorism.

FBI a explicat că momentan nu există nicio dovadă că o celulă teroristă este activă în regiune.

De asemenea, şeful poliţiei newyorkeze a declarat că nu se cunosc motivele suspectului, care a rămas tăcut în timpul capturării sale.

Între timp, procurorii încearcă să formuleze acuzaţii împotriva lui Ahmad Khan Rahami.

Potrivit primarului nicio altă persoană nu este căutată în ceea ce priveşte exploziile din New York şi New Jersey, deşi alte cinci persoane reţinute în investigaţie rămân în custodia autorităţilor americane.

Două explozii au avut locîn timpul weekend-ului în cartierul newyorkez Chelsea, precum şi într-o staţiune balneară din New Jersey.

În noaptea de duminică spre luni, doi bărbaţi care adunau gunoaie în apropiere de gara din oraşul Elizabeth (New Jersey) au alertat poliţia după ce au văzut fire şi un tub ieşind dintr-un rucsac pus într-un coş de gunoi.

Ulterior, autorităţile americane au găsit mai multe dispozitive explozibile în rucsac, dintre care unul a explodat accidental, în timp ce geniştii încercau să îl dezamorseze cu un robot. Dispozitivele explozive nu aveau detonatoare instalate, ceea ce sugerează că au fost aruncate în grabă, nu pregătite pentru un atentat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.