Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă oficial că procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DNA fac percheziţii într-un dosar penal privind infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurori din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014.

"În cursul zilei de 19 septembrie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în trei locaţii, situate în municipiul Oradea, din care două sunt la sediul unei instituţii publice", precizează comunicatul DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Conform unor surse citate de ebihoreanul.ro, percheziţiile procurorilor DNA au loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Bihor, sediul Serviciului Logistic de pe strada Republicii şi la locuinţa şefului IPJ Bihor.

Surse neoficiale din Poliţia Bihor au confirmat pentru News.ro că au loc percheziţii făcute de către procurorii DNA la sediul IPJ Bihor şi la locuinţa chestorului Liviu Popa.

Chestorul de Poliţie Liviu Popa are 48 de ani, este căsători şi are doi copii.

Între anii 2009 şi 2010, Popa a fost director general al Direcţiei Generale Anticorupţie, iar în perioada 2010 - 2012 a fost inspector general al Poliţiei Române.

Din anul 2012, chestorul Liviu Popa a revenit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, pe care o mai ocupase în perioada 2005 - 2009.

Potrivit unei declaraţii de avere din 2012, publicată pe site-ul integritate.eu, chestorul de poliţie Liviu Popa are, împreună cu coţia sa, un teren intravilan de peste 1.700 de metri pătraţi în Oradea, cumpărat în 2004, precum şi un apartament cumpărat în 2002 de 100 de metri pătraţi şi o casă de peste 160 de metri pătraţi, achiziţionată în 2008.

El mai are un autoturism BMW, cumpărat în 2005, dar şi trei credite bancare, în valoare totală de 143.000 de euro, ultimul contractat în 2008 şi scandent în 2038.

Luni dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost audiat ca martor copreşedintele PNL Vasile Blaga. La ieşirea de la DNA, acesta a declarat că a fost întrebat de către procurori despre maşina sa cu care şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestorul Liviu Popa, a făcut un accident uşor în urmă cu două săptămâni.

"În urmă cu două săptămâni, fiind în concediu domnul chestor Popa (Liviu Popa, n.r.), eu l-am rugat să ia maşina - pentru că este Diesel, din 2011 şi trebuie mişcată - şi a avut un accident uşor la Braşov. S-a deschis, cum este şi normal, un dosar penal şi au fost date legate de când am maşina, unde stă maşina, lucruri de genul acesta”, a spus Vasile Blaga, după ce a dat declaraţii la DNA.

Întrebat despre accident, Vasile Blaga a spus că a fost uşor, fiind spart un far şi îndoită bara de direcţie a maşinii sale, conduse atunci de Liviu Popa.

"Eu l-am rugat, în permanenţă, când poate, pentru că ştiu de înseamnă dacă nu mişti o maşină un an de zile, eu merg de două- trei ori pe an acolo, şi e Diesel, aşa că l-am rugat pe el să o ia”, a adăugat Blaga.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor,  Liviu Popa, a fost implicat, în 5 septembrie, într-un accident de circulaţie pe centura municipiului Braşov, unde a intrat cu autoturism pe contrasens, în depăşirea unui autotren, şi a lovit o altă maşină, care venea din sens opus.

"Nu a fost nimic grav, de altfel eu îmi continui drumul spre Bucureşti cu aceeaşi maşină. Am vrut să depăşesc un TIR, am ieşit pe contrasens şi am lovit o maşină care venea din faţă", declara şeful Poliţiei Bihor, pentru presa locală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, declara pentru "Bihoreanul" că evenimentul rutier nu a rămas înregistrat ca o simplă tamponare, întrucât s-a soldat cu rănirea unei persoane.

"Şoferul de 48 ani din Bihor s-a angajat într-o depăşire, fără să se asigure, pe centura Braşovului, şi a intrat într-o coliziune cu o maşină care circula din sens opus. În urma accidentului, o doamnă de 36 de ani, pasageră în maşina lovită, a fost rănită uşor, dar a refuzat internarea în spital", a explicat reprezentantul Poliţiei Braşov.

Poliţiştii Serviciului Rutier Braşov au deschis pe numele lui Liviu Popa un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Dosarul accidentului în care a fost implicat chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor, aflat la volanul unei maşini care era proprietatea lui Vasile Blaga, este în cercetări la Braşov. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov spun că nu făcut nicio solicitare la DNA referitoare la audierea lui Vasile Blaga în acest dosar.

"Dosarul a fost repartizat unui procuror de la Parchetul Curţii de Apel Braşov şi este în cercetare. Noi nu am făcut nicio solicitare la DNA, deci nu putem comenta declaraţiile pe care le-a făcut domnul Vasile Blaga“, a declarat corespondentului News.ro Ramona Diaconu, procuror şef de şecţie la Parchetul Curţii de Apel Braşov.

Copreşedintele PNL a mai fost audiat la DNA, în 14 aprilie, tot în calitate de martor, într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu deschis în 2015 de procurori. Surse judiciare declarau atunci că Blaga a dat declaraţii într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.

În 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declaraţii de martor în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de finanţarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.