Dosarul accidentului în care a fost implicat chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor, aflat la volanul unei maşini care era proprietatea lui Vasile Blaga, este în cercetări la Braşov. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov spun că nu făcut nicio solicitare la DNA referitoare la audierea lui Vasile Blaga în acest dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul în care a fost implicat Liviu Popa s-a produs în 5 septembrie pe centura ocolitoare a municipiului Braşov., şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpă. El se afla la volanul unui autoturism BMW, care este în proprietatea copreşedintelui PNL Vasile Blaga.

Ulterior, Blaga a declarat că se afla la Berlin în momentul producerii accidentului şi că îi împrumutase maşina şefului Poliţiei Bihor.

"Din cercetări a rezultat că un bărbat de 48 de ani, care conducea un autoturism, s-ar fi angajat în depăşirea unui autocamion, intrând în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus.Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a unei persoane de sex feminin, în vârstă de 36 ani, aflată în autoturismul care circula din sens opus. Cercetările sunt continuate de către poliţişti şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul“, se arăta în comunicatul de presă al Poliţiei Braşov.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Braşov spun că accidentul respectiv este încă în cercetare şi că nu a fost făcută nicio solicitare la DNA referitoare la această cauză.

"Dosarul a fost repartizat unui procuror de la Parchetul Curţii de Apel Braşov şi este în cercetare. Noi nu am făcut nicio solicitare la DNA, deci nu putem comenta declaraţiile pe care le-a făcut domnul Vasile Blaga“, a declarat corespondentului News.ro Ramona Diaconu, procuror şef de şecţie la Parchetul Curţii de Apel Braşov.

Luni dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost audiat ca martor copreşedintele PNL Vasile Blaga. La ieşirea de la DNA, acesta a declarat că a fost întrebat de către procurori despre maşina sa cu care şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestorul Liviu Popa, a făcut un accident uşor în urmă cu două săptămâni.

"În urmă cu două săptămâni, fiind în concediu domnul chestor Popa (Liviu Popa, n.r.), eu l-am rugat să ia maşina - pentru că este Diesel, din 2011 şi trebuie mişcată - şi a avut un accident uşor la Braşov. S-a deschis, cum este şi normal, un dosar penal şi au fost date legate de când am maşina, unde stă maşina, lucruri de genul acesta”, a spus Vasile Blaga, după ce a dat declaraţii la DNA.

Întrebat despre accident, Vasile Blaga a spus că a fost uşor, fiind spart un far şi îndoită bara de direcţie a maşinii sale, conduse atunci de Liviu Popa.

"Eu l-am rugat, în permanenţă, când poate, pentru că ştiu de înseamnă dacă nu mişti o maşină un an de zile, eu merg de două- trei ori pe an acolo, şi e Diesel, aşa că l-am rugat pe el să o ia”, a adăugat Blaga.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor,  Liviu Popa, declara, după producerea accidentului, că nu a fost nimic grav şi că a vrut să depăşească un TIR.

"Nu a fost nimic grav, de altfel eu îmi continui drumul spre Bucureşti cu aceeaşi maşină. Am vrut să depăşesc un TIR, am ieşit pe contrasens şi am lovit o maşină care venea din faţă", declara şeful Poliţiei Bihor, pentru presa locală.

Tot luni dimineaţă, procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruptie Oradea fac percheziţii la sediul Poliţiei Bihor, în biroul insectorului şef, chestorul Liviu Popa, precum şi la locuinţa acestuia. Potrivit ebihoreanul.ro, percheziţiile au loc într-un dosar în care procurorii au făcut percheziţii şi la Poliţia Beiuş, Pietroasa, respectiv Cărpinet.

Conform unor surse citate de ebihoreanul.ro, acţiunea de luni dimineaţă a procurorilor anticorupţie se desfăşoară în acelaşi dosar în care procurorii au descins şi au făcut percheziţii şi la Poliţia Beiuş, Pietroasa respectiv Cărpinet. În acest caz, procurorii fac cercetări pentru suspiciuni privind infracţiuni de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2014 - 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.