Radio România va organiza conferinţa Public Broadcasters International 2017, după ce preşedintele CBC/Radio Canada, Hubert T. Lacroix a predat ştafeta preşedintelui Radio România, Ovidiu Miculescu, la finalul ediţiei din acest an a evenimentului, care a avut loc la Montreal, în perioada 14 - 16 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în 2017, preşedinţii celor mai puternice servicii publice de media de pe cinci continente vor decide viitorul industriei de radio şi televiziune la Bucureşti.

”Suntem extrem de recunoscători faţă de Radio România pentru că a acceptat să găzduiască conferinţa Public Broadcasters International 2017. Propunerea a venit din partea NHK Japonia şi a fost aprobată de către Comitetul Director al PBI. Aceasta întâlnire e importantă pentru că toţi conducătorii de radio şi televiziune din lume se întâlnesc doar o dată pe an şi ne bucurăm că Radio Romania a ales să ne fie gazdă şi să continue dezbaterile pe care le-am început aici, la Montreal”, a spus Hubert T. Lacroix, CEO CBC/ Radio Canada, transmite postul public de radio.

PBI Montreal 2016 s-a desfăşurat sub titlul ”The Next Future: Connecting the Digital Generation to Public Broadcasting” şi a reunit reprezentanţi ai radiourilor şi televiziunilor publice de pe toate continentele.

Scopul principal al întâlnirii l-a constituit una dintre cele mai importante şi actuale probleme cu care se confruntă astăzi difuzorii publici de radio şi de televiziune - atragerea publicului tânăr către radioul şi televiziunea publică, în era digitală.

Gazdele au transmis un mesaj puternic cu privire la rolul culturii în conturarea unui profil clar definit al radioului şi televizunii publice de astăzi. De asemenea, viitorul jurnalismului a fost una dintre temele care s-a bucurat de un interes special în rândul participanţilor.

Public Broadcasters International (PBI) este singura asociaţie a directorilor generali şi preşedinţilor celor mai importante posturi publice de radio şi televiziune din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.