Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a desemnat miercuri, prin tragere la sorţi, pe cei cinci judecători care fac parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, preşedintele BEC urmând să fie ales dintre aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma tragerii la sorţi, cei cinci judecători desemnaţi să facă parte din Biroul Electoral Central sunt: Aurelia Rusu, Cosma Viorica, Carmen Trănica Teau - de la Secţia Civilă a ICCJ, Viorica Trestianu - de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal şi Simona Encean - de la Secţia Penala.

Rezultatul tragerii la sorţi va fi consemnat într-un proces-verbal semnat de preşedintele şi de consultantul-şef al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care constituie actul de învestire.

Preşedintele Biroului Electoral Central va fi desemnat, tot prin vot secret, dintre cei cinci judecători din BEC.

Alegerile parlamentare au loc în 11 decembrie, campania electorală urmând să se desfăşoare în perioada 11 noiembrie - 10 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.