Un recidivist de 38 de ani, din comuna harghiteană Tuşnad, ieşit de trei săptămâni din puşcărie, va fi prezentat instanţei, vineri, cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat că a violat, în urmă cu două zile, o fată de 11 ani din localitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Harghita, în urmă cu două zile, în jurul orei 22.00, tatăl unei fete în vârstă de 11 ani, din comuna Tuşnad, i-a alertat pe poliţiştii din localitate că fiica sa, care rămăsese singură acasă cât timp părinţii au fost la muncă, a plecat de la domiciliu, neştiind unde ar putea fi.

Imediat, au început căutările, iar poliţiştii şi părinţii fetei au  scotocit toată comuna, însă fără niciun rezultat.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că fata ar fi plecat de acasă în jurul orei 15:00, cu un vecin de 38 de ani, recidivist, care, potrivit anchetatorilor, fusese eliberat din penitenciar în urmă cu trei săptămâni.

Minora a fost găsită joi dimineaţă în comună, fata afirmând că a fost victima unui viol.

"Din cercetările efectuate de poliţişti, până la acest moment rezultă că inculpatul a luat-o pe fată de acasă minţind-o că trebuie să meargă cu el, iar când au ajuns într-o zonă împădurită, la o distanţă de circa doi kilometri de sat, a constrâns-o să întreţină cu el raporturi sexuale, apoi a ţinut-o cu el până în dimineaţa următoare, într-o casă părăsită”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Potrivit acestuia, suspectul recidivist a fost prins, joi, de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat magistraţilor Judecătoriei Miercurea Ciuc, cu propunerea de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol.

Potrivit anchetatorilor, recidivistul fusese eliberat din penitenciar în data de 18 august, unde a stat timp de 20 de ani, fiind condamnat pentru infracţiuni de omor şi tâlhărie comise pe raza judeţelor Harghita şi Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.