Cele două angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna, vizate vineri de percheziţii ale poliţiştilor din judeţul Alba, sunt acuzate că ar fi păgubit 108 persoane, cărora le-ar fi furat bani din conturile de economii, prejudiciul fiind estimat la peste 3,2 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, în urma cercetărilor desfăşurate până acum în acest caz poliţiştii au stabilit că, în perioada 2012 - 2016, cele două angajate ale agenţiei bancare din Zlatna şi-ar fi însuşit sume de bani depuse de către clienţii băncii în conturile personale de depozit.

Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar.

Prejudiciul total cauzat este estimat de anchetatori la peste 3.200.000 lei, fiind identificate până acum 108 persoane care ar fi fost păgubite.

Potrivit sursei citate, pe numele celor două femei au fost emise mandate de aducere, acestea urmând a fi ridicate şi aduse la Alba Iulia pentru audieri

Poliţiştii din Alba fac, vineri dimineaţă, patru percheziţii în zona oraşului Zlatna, la proprietăţi ale celor două angajate ale sucursalei CEC Bank din oraş, acuzate că au furat bani din conturile de economii ale clienţilor băncii.

Cele două angajate ale sucursalei CEC Bank din oraşul Zlatna sunt cercetate de poliţişti pentru delapidare şi înşelăciune după ce ar fi scos sume importante de bani din conturile unor clienţi.

Femeile, care sunt surori, sunt acuzate că ar fi păgubit zeci sau chiar sute de clienţi ai băncii cărora le-ar fi retras ilegal diferite sume de bani din conturi. După câteva sesizări cele două angajate ar fi fost concediate sau suspendate din funcţii, situaţia lor actuală fiind neclară deoarece banca nu a emis o poziţie oficială.

Reprezentanţii CEC Bank au anunţat doar că la sucursala din Zlatna a băncii fac o anchetă internă şi oferă tot sprijinul autorităţilor în acest caz, precizând că activitatea curentă a sucursalei se va desfăşura normal.

Mediatizarea cazului la sfârşitul lunii august a determinat, în următoarele zile, ca zeci de oameni să se adune în faţa sediului sucursalei CEC Bank din Zlatna pentru a-şi verifica conturile, pentru a-şi retrage banii sau alţii pentru a protesta fiindcă ar fi fost păgubiţi de două foste angajate ale băncii care le-ar fi sustras din banii economisiţi.

Unii dintre clienţi au vrut doar să solicite extrase de cont pentru a-şi verifica conturile, alţii au dorit să îşi retragă sumele de bani economisite, însă mulţi dintre oameni au dorit să ceară explicaţii şi să protesteze deoarece le-ar fi dispărut sume de bani din conturi.

Unul dintre păgubiţi susţinea că din cont i-ar fi dispărut aproximativ 80.000 de euro, bani pe care i-ar fi economisit lucrând în străinătate. De asemenea, multe persoane vârstnice spuneau că le-ar fi dispărut din conturi sumele de bani pe care le economiseau de aproape o viaţă şi că cele două angajate ale băncii ar fi profitat de încrederea lor

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.