Cea de-a treia ediţie a Fête de la Gastronomie, care celebrează gastronomia franceză, în perioada 23 - 25 septembrie, în Bucureşti, îl va avea ca invitat special pe patiserul Yazid Ichemrahen, campion mondial în patiserie şi îngheţată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yazid Ichemrahen, în vârstă de 24 de ani, a început să prepare prăjituri de la o vârstă fragedă, pasiunea pentru patiserie fiindu-i insuflată de cei doi copii ai familiei adoptive în mijlocul căreia a crescut.

”Miercurea după-amiaza, după şcoală, dacă eram cuminte, recompensa mea era să pregătesc o prăjitură cu iaurt. (…) Vedeam în privirea celorlalţi plăcere, ceea ce m-a împins mereu să cer tot ce e mai bun de la mine însumi. Greşelile mele, încercările mele au fost ca un motor în viaţa mea pentru a avansa, pentru a mă autodepăşi”, a povestit Yazid Ichemrahen.

La vârsta de 14 ani, Ichemrahen a devenit ucenicul celebrului ciocolatier şi patisier Vincent Dallet, la Relais Desserts International, după care a lucrat la Maison Pascal Caffet şi a fost distins cu titlurile de Meilleur Ouvrier de France şi Campion mondial în patiserie. Ulterior, a deschis Pâtisserie des Rêves la Paris, alături de Philippe Conticcini şi Angelo Musa.

Cariera sa a continuat la celebrul restaurant La Chèvre d'Or, distins cu două stele Michelin, din Eze-Village, unde lucrează alături de chef Didier Elena, recompensat cu două stele Michelin.

”Am călătorit pentru a lucra pentru cei mai buni, ceea ce mi-a conferit rigoare şi profesionalism. Educaţia mea s-a consolidat prin intermediul muncii mele cu chefii pe care am avut şansa să îi întâlnesc.  Am amintirea unuia dintre primii mei angajatori pe care îl admiram pentru titlurile sale de Meilleur Ouvrier de France şi Campion mondial. El mi-a spus într-o zi «responsabilităţile nu se dau, se asumă». Nu am uitat niciodată această frază, ea a devenit leitmotivul meu. Am evoluat foarte repede datorită acestei linii de conduită şi faptului că mi-am ales cu atenţie anturajul profesional”, a povestit Yazid Ichemrahen.

Începând de la vârsta de 19 ani, Yazid Ichemrahen a lucrat ca chef patisier la restaurantul Cordeillan-Bage de două stele Michelin în Gironde, alături de chef Jean-Luc Rocha, Meilleur Ouvrier de France şi adjunct al celebrului chef Thierry Marx, timp de 14 ani.

Apoi a lucrat cu renumitul Joël Robuchon, numit "Chef of the Century" de către ghidul Gault Millau în 1989, şi Meilleur Ouvrier de France, la Hôtel Métropole din Monaco, ca sous-chef patisier, şi ulterior a ajuns responsabil de cercetare şi dezvoltare în cadrul grupului Blachère.

În anul 2014, a devenit Campion mondial în patiserie şi îngheţată, şi a creat brandul YI Conseils.

Fête de la Gastronomie, o serie de evenimente care celebrează gastronomia franceză, este organizată de Ambasada Franţei în România, Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România şi Business France, alături de parteneri.

În fiecare an, Fête de la Gastronomie pune în valoare o tematică specifică care invită la descoperirea gastronomiei franceze. Tema aleasă pentru a ilustra ediţia din acest an este ”Les cuisines populaires – Bucatele de zi cu zi”. Tematica se referă la reţetele folosite pentru mesele de fiecare zi, în familie sau alături de prieteni.

”Simboluri ale vieţii cotidiene, aceste preparate sunt simple, accesibile şi se hrănesc din diversitatea lumii şi imaginarul colectiv. Ele se reinventează în fiecare bucătărie personală, dar şi în restaurante. Sunt preparate care valorizează produsele regionale, de sezon şi care pun în evidenţă experienţele personale ale celor care le pregătesc”, au transmis organizatorii.

Iniţiată în Franţa în 2011, pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, această iniţiativă doreşte să valorizeze produsele specific - de la materie primă la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum şi toate serviciile care s-au dezvoltat în jurul acestei arte.

Fête de la Gastronomie s-a răspândit şi la nivel internaţional, pentru a promova produsele franţuzeşti atât în rândul experţilor, cât şi în rândul publicului larg.

Fête de la Gastronomie urmăreşte să evidenţieze oferta turistică gastronomică a Franţei, să pună în valoare  bogăţia şi calitatea ingredientelor gastronomiei franceze, să încurajeze profesionişti din domeniul gastronomic valorizând calitatea muncii lor şi să ofere noi perspective atât pentru specialişti, cât şi pentru amatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.