AEP anunţă că numărul cetăţenilor înscrişi în Registrul electoral la data de 5 septembrie este de 18.273.047, în scădere cu 4,325 persoane faţă de luna august, diferenţele apărând ca urmare a verificării listelor de către primari şi a importării datelor de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 5 septembrie 2016 este de 18.273.047, cu 4.325 mai puţini faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 4 august 2016, când erau înregistraţi 18.277.372 de alegători, potrivit unui comunicat al instituţiei.

"Precizăm că diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia şi a importului de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date", mai transmite AEP.

Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.

Datele AEP arată că, din totalul alegătorilor, 8.813.819 sunt bărbaţi, iar 9.459.228 sunt femei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.