Irakianul simpatizant ISIS, declarat, joi, indezirabil pe teritoriul României pe o perioadă de 10 ani, a fost expulzat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, el fiind îmbarcat într-o cursă de linie spre Bagdad, anunţă Inspectoratul General pentru Imigrări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul nopţii trecute, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au efectuat o misiune de îndepărtare sub escortă a cetăţeanului irakian H.R.S.H, declarat indezirabil în România de către Curtea de Apel Bucureşti", arată Inspectoratul General pentru Imigrări.

Instituţia precizează că, de la data pronunţării instanţei de judecată, bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a fost luat în custodie publică şi cazat într-unul dintre centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

"Noaptea trecută acesta a fost îndepărtat din ţara noastră prin Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Henri Coandă, de unde a părăsit România cu o cursă de linie către Bagdad. La ieşirea din ţară, pe numele cetăţeanului irakian s-a instituit măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 10 ani", potrivit IGI.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi l-a declarat indezirabil pe Hamad Raad Salih Hamad, de cetăţenie irakiană, pe o perioadă de 10 ani, din raţiuni de securitate naţională.

Potrivit Serviciului Român de Informaţii, cetăţeanul irakian s-a remarcat printr-un profil religios radical, "manifestând în repetate rânduri intoleranţă faţă de occidentali şi musulmanii şiiţi, derulând activităţi de propagandă menite să atragă coreligionari din ţara noastră spre ideologia jihadistă / ideologia DAESH".

Hamad Raad Salih Hamad a intrat în atenţia SRI în cursul anului 2013, la scurt timp după sosirea în România în baza unei vize de studii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.