Jurnalistul Mădălina Dobrovolschi, fostă Puşcalău, a fost numită, miercuri, noul purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, ea susţinând o scurtă declaraţie de presă la Palatul Cotroceni în care a spus că propunerea "o onorează".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Tocmai pentru că preşedintele României înţelege interesul publicului, interesul presei pentru mai multă informaţie, pentru o informaţie mai consistentă venită din partea Administraţiei Prezidenţiale, iată că am acceptat şi vin în această formulă de comunicare. Este şi dorinţa mea de a mă implica mai activ în ceea ce înseamnă prezenţa publică, pentru că doresc să particip la ceea ce înseamnă schimbarea în bine a României. (...) Sper să fie o colaborare foarte bună", a spus Dobrovolschi, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Ea a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis i-a propus să ocupe această funcţie în urmă cu două săptămâni.

”Mă onorează aceasă propunere, iată noul rol pe care mi-l asum începând cu această seară şi vreau să îi mulţumesc domnului preşedinte al României, domnul Klaus Iohannis, pentru oportunitate şi pentru încrederea pe care mi-o acordă. (...) A fost  o discuţie la jumătatea lunii august şi am cântărit vreo două săptămâni să-mi dau seama dacă am curajul să-mi asum o responsabilitate atât de mare şi după cum aţi ascultat şi analiza mea pe scurt, iată că argumentele pro au fost cele care au învins”, a mai spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis.

Mădălina Dobrovolschi este primul purtător de cuvânt al preşedintelui Iohannis care susţine declaraţii de presă.

Mădălina Dobrovolschi  are 32 de ani şi este jurnalistă, lucrând în trecut la postul Antena 3, B1TV, iar apoi, în ianuarie 2016, a trecut la TVR. Ca jurnalist al Televiziunii publice, a susţinut mai multe interviuri cu preşedintele Iohannis. Ea este căsătorită cu pilotul Emil Dobrovolschi, care pilotează multe dintre zborurile aeronavelor în care se află preşedintele Iohannis.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a mai avut un singur purtător de cuvânt până acum, de la preluarea mandatului. Este vorba despre fostul jurnalist BBC Tatiana Niculescu Bran, care a fost numită în decembrie 2014. Ea a rămas în funcţie însă doar cinci luni, demisionând în aprilie 2015. Bran a declarat la acea vreme că relaţia sa cu presa "nu a fost cea pe care şi-ar fi dorit-o".

Ea şi-a atras critici după ce, la scurt timp de la numire, a scris pe Facebook că Palatul Cotroceni aduce aminte de fostul dictator Nicolae Ceauşescu din cauza stării clădirii.

"Străbătând culoarele Palatului, înţelegi mai bine România celor 25 de ani de la căderea comunismului, cu bune şi cu rele, cât şi cultura baronului” local. (...) Te aştepţi ca, dând la o parte colţul unei cortine care acoperă o uşă, să găseşti, expus la loc de cinste, vreun portret al lui Nicolae Ceauşescu, scria Tatiana Niculescu Bran.

După demisia ei, Klaus Iohannis a numit-o pe consilierul de stat de la Departamentul de Comunicare Publică Daniela Bârsan să coordoneze activitatea departamentului, fără a fi însă desemnată şi purtător de cuvânt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.