Examinările pentru sesiunea de toamnă 2016 a bacalaureatului s-au încheiat, vineri, odată cu susţinerea probei obligatorii a profilului la care au participat 21.306 (80% dintre cei înscrişi), iar 26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultima probă scrisă din cadrul sesiunii august-septembrie 2016 a examenului naţional de Bacalaureat, proba la alegere a profilului şi specializării, a fost susţinută vineri în centrele de examen.

Potriit MENCS, la această probă au participat 21.306 candidaţi din totalul de 26.406 de candidaţi înscrişi, reprezentând o rată de prezenţă de 80,69%.

Cadrele didactice responsabile cu supravegherea candidaţilor au observat 26 de elevi care au încercat să fraudeze examenul şi care au fost eliminaţi.

Ministerul Educaţiei mai anunţă că 15.855 de candidaţi au solicitat recunoaşterea, în sesiunea curentă, a notelor obţinute la această probă în sesiunile anterioare ale examenului de Bacalaureat, conform reglementărilor în vigoare.

Afişarea primelor rezultate va fi făcută la centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro luni 29 august până la ora 16:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi între orele 16:00 – 20:00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 1 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.