Ministrul Agriculturii din Kuweit Ali Saleh Al Omair, rănit, joi, la Slobozia, în urma unui accident rutier în care a fost implicat şi ministrul Achim Irimescu, a fost investigat la Spitalul Elias, dar a refuzat intervenţia ORL,motivând că este asigurat la Frankfurt, a declarat pentru News.ro directorul medical al unităţii medicale, Dana Safta. Ea a precizat că oficialul din Kuweit necesita o intervenţie la piramida nazală, dar aceasta nu este o urgenţă, putând fi realizată în 24-48 de ore de la accident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu este o urgenţă imediată intervenţia de redresare a piramidei nazale. Se poate face în decursul celor 24-48 de ore de la accident. Nu era o urgenţă imediată de rezolvare. Mi s-a comunicat că la Frankfurt are asistenţa medicală asigurată", a explicat dr. Dana Safta.

Potrivit medicului speciaslit ORL, redresarea piramidei nazale este o procedură simplă care se face într-o sală din Secţia ORL.

"Nu necesita mari străduinţe din partea noastră sau o pricepere pe care nu o avem. Bineînţeles că puteam face şi noi intervenţia. Dar noi nu putem să forţăm pe nimeni atâta vreme cât pacientul îşi doreşte altceva", a adăugat Safta. 

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a părăsit şi el Spitalul Elias. 

"Domnul ministru Irimescu a părăsit spitalul. Dumnealui era cu o mică fractură de sept nazal nedeplasată, cu o contuzie. Nu a necesitat alte proceduri ORL sau medicale. Nu a rezultat vreo afecţiune care să îl oprească în spital", a adăugat directorul medical al Spitalului Elias.

Ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii şi Relaţiilor cu Parlamentul, Ali Saleh Al Omair, şi ministrul român al Agriculturii, Achim Irimescu, au fost răniţi, joi, în urma unui accident rutier produs în jurul orei 11.00 pe DN 21, la ieşirea din municipiul Slobozia, spre Brăila. În urma accidentului a fost rănit şi translatorul care făcea parte din delegaţie.  La momentul producerii accidentului, cei doi oficiali mergeau spre Brăila, iar la ora 13.00 trebuiau să ajungă la Buzău, unde ar fi urmat să viziteze o fabrică procesatoare de fructe şi legume.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că ministrul Agriculturii, Achim irimescu, şi omologul său din Kuweit, Ali Saleh Al Omair, au fracturi de piramidă nazală, în urma investigaţiilor stabilindu-se că nu au probleme cervicale sau cerebrale. Ei au ajuns la Spitalul Judeţean Slobozia, de unde au fost transportaţi la Spitalul Elias din Capitală, medicii din Slobozia recomandând să fie supuşi unor controale ORL şi neurochirurgicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.