Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (Cern) a lansat o investigaţie internă, după ce recent a fost publicat pe internet un videoclip filmat în timpul nopţii, în campusul din Geneva, în care sunt surprinse mai multe persoane care pun în scenă un ritual de sacrificare a unui om, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoclipul include ”înjunghierea” unei femei şi este filmat din perspectiva unui spectator care urmăreşte ceremonia de la o fereastră. În punctul culminant al ritualului, spectatorul spune mai multe cuvinte injurioase şi fuge, lăsând camera video pornită.

Ceremonia a fost recreată în faţa unei statui ce îl înfăţişează pe zeul hindus Shiva, expusă permanent în sediul Cern.

”Aceste scene au fost filmate pe domeniul nostru, fără permisiune oficială şi fără să ni se aducă la cunoştinţă. Cern nu tolerează acest tip de şaradă, care poate genera neînţelegeri în legătură cu natura stiinţifică a muncii noastre”, a transmis purtătorul de cuvânt al Cern, într-un e-mail pentru Agenţia France-Presse (AFP), adăugând că investigaţia este o ”problemă internă”.

Videoclipul a generat întrebări cu privire la siguranţa din campusul Cern.

Despre măsurile de siguranţă impuse la accesul în campus, purtătorul de cuvânt al Cern a spus că sunt verificate constant cardurile, la fiecare intrare.

”ID-urile Cern sunt verificate în mod sistematic la fiecare intrare în Cern, fie că este zi sau noapte”, a spus el, indicând că cei responsabili de farsă aveau legitimaţii de acces.

”Cern primeşte în fiecare an mii de utilizatori ştiinţifici din toată lumea şi, uneori, unii dintre ei îşi îngăduie să exagereze cu umorul. Aşa s-a întâmplat şi de data aceasta”, a mai arătat e-mailul, fără să dezvăluie posibila identitate a celor responsabili.

Poliţia din Geneva a spus, pentru AFP, că a colaborat cu Cern în privinţa înregistrării video, dar nu a fost implicată într-o investigaţie oficială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.